Tweetal Challenges van start

Onlangs werden er op deze website twee challenges gepresenteerd waarbij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties betrokken is: de Challenge Stad van de Toekomst en de Democratic Challenge. Hieronder worden beide wedstrijden nog eens kort uitgelicht.

Challenge Stad van de Toekomst

De grootste uitdagingen van nu manifesteren zich in onze steden. Die steden zijn bij uitstek de broedplaats van nieuwe ideeën, inzichten en werkwijzen. Bij de Challenge Stad van de Toekomst wordt gezocht naar innovatieve initiatieven met impact op de grootste uitdagingen van de stad van de toekomst. Dit kan gaan om maatschappelijke vraagstukken rondom werkgelegenheid, sociale tweedeling en verduurzaming maar ook om sociale tweedeling en het benutten van de mogelijkheden van technologie en digitalisering.

Of je nu iets unieks doet bij een bedrijf, gemeente, onderwijsinstelling of voor jezelf werkt, de Challenge Stad van de Toekomst is voor iedereen! De Challenge Stad van de Toekomst heeft in de aanbieding:

  • Toegang tot een netwerk van slimme vernieuwers en investeerders
  • Tienduizend euro groeibudget beschikbaar voor 20 projecten met een programma op maat
  • Urban Accelerator
  • Kans op deelname 1ste Europese TEDx
  • Podiumplaatsen bij de Innovatie-estafette 2016
  • Prijzengeld van in totaal 50.000 euro.

Inschrijven kan tot 8 juni a.s. Voor geïnteresseerden wordt een informatiebijeenkomst georganiseerd op 11 mei in Utrecht van 16.00 tot 18.00. Meer info www.challengestad.nl

Democratic Challenge

De Democratic Challenge gaat over vernieuwing van de lokale democratie en is bedoeld om samen het noodzakelijke onderhoud aan de lokale democratie een flinke impuls te geven. Er zijn vele vernieuwende lokale democratische projecten denkbaar. Hierbij kan gedacht worden aan een burger- of netwerkbegroting, een burgerraad, burgerjournalistiek, buurtrechten en eDemocratie. Landelijke projecten, projecten die over de provincie of het waterschap gaan of over democratie in maatschappelijke sectoren als onderwijs of zorg, kunnen niet worden meegenomen in de Democratic Challenge. Wel staat het eenieder open om een voorstel in te dienen; van lokale bestuurders en ambtenaren tot aan burgers.

De Democratic Challenge biedt dit najaar ondersteuning in de vorm van exposure, expertise, financiering en regelruimte. Tijdens het Doe!Open Festival op 18 mei in Pakhuis de Zwijger Amsterdam, is de kick-off van de Democratic Challenge. Op 15 Juni is er tijdens een Incubatordag in Utrecht de mogelijkheid om samen met andere projectindieners je voorstel met experts te bespreken. Concrete projecten/experimenten kunnen zich inschrijven tot 10 juli. Meer info kunt u vinden op www.democraticchallenge.nl

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *