Midsize NL: ‘Op zoek naar de kracht van de middelgrote stad’

Locatie: Dordrecht
15 september
14:30 - 19:30
Meer dan ooit is de toekomst van middelgrote steden verbonden met haar positie in de regio en samenwerking met anderen. Middelgrote steden vormen een wezenlijk onderdeel van het economische ecosysteem van Nederland. Als ze in staat zijn uitgangspunten als menselijke maat, overzichtelijkheid, focus op ambachtelijke economie en bestuur dat dichtbij de burgers staat uit te bouwen, kunnen het zelfs de kampioenen van de toekomst zijn.

Voorwaarde hiervoor? Ken de kracht van uw stad en kijk vooral hoe u die kracht kunt vergroten. Dat is het doel van programma Midsize NL en de vier verdiepende masterclasses die hiervan onderdeel zijn. Het magazine Midsize NL en de publicatie ‘Bouwsteden voor meer kracht van de middelgrote stad’ (verschijnt binnenkort) vormen de uitgangspunten voor elke masterclass. De opbrengst van de vier bijeenkomsten samen leveren concrete handvatten voor uw eigen handelingsperspectief.

Thema’s en sprekers

De masterclasses behandelen achtereenvolgend: regionale kracht (Dordrecht), lokale kracht (Gouda), economische kracht (Waalwijk) en sociale veerkracht (Amersfoort). Om deze thematiek meer kracht bij te zetten, vormt een casus uit de praktijk telkens het uitgangspunt en hebben we een aantal interessante sprekers voor u geselecteerd die autoriteit zijn op deze inhoudelijke onderwerpen. Zo rekenen we in elk geval op de bijdragen van de volgende deskundigen: Jurgen van der Heijden, Geert Teisman, Marcel Boogers, Juliette Santegoeds, Joks Janssen, Oedzge Atzema en Joost Beunderman.

Resultaat

Na de masterclasses kent u de rol van de middelgrote stad in het netwerk. U heeft inzicht in de diverse krachten van de middelgrote stad en u weet met welke keuzes deze steden worden geconfronteerd. U kunt relevante vragen stellen rond de behandelde thema’s en de relevantie ook onderbouwen. Tot slot ontstaan er handelingsperspectieven waarmee u een antwoord op maat kunt formuleren voor uw stad.

Ticketsysteem

Deelname aan de vier masterclasses kunt u naar eigen behoefte invullen. Zo kunt één of meerdere bijeenkomsten bezoeken. Een los ticket kost 350 euro, koopt u vier tickets, dan betaalt u 1.200 euro. Een ticket staat niet op naam. Dit betekent dat u niet verplicht bent om zelf aan de masterclasses deel te nemen. Desgewenst kunt u een of meerdere collega’s uit uw naam laten gaan.

Informatie en aanmelden

Bent u geïnteresseerd in deelname aan de masterclasses of wenst u aanvullende informatie? Kijk op de website van Platform 31.