Nacht van de Leefomgeving: Klimaatneutraal 2050: Hoe dan? 

Locatie: Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Startdatum: 14 november - 14 november
20:00 - 22:15
Het is technisch haalbaar: Nederland klimaatneutraal in 2050, inclusief de hier getankte bunkerbrandstof voor lucht- en zeescheepvaart. Dat constateerde het PBL in het rapport Trajectverkenning Klimaatneutraal 2050. Maar het op voorhand uitsluiten van opties maakt klimaatneutraliteit bijna onmogelijk, omdat de onmisbare bouwstenen waterstof en bio-grondstoffen hoe dan ook schaars zullen blijven. Als het technisch allemaal nét past, rijst de vraag hoe dat zal gaan in de weerbarstige realiteit.

Tijdens de Nacht gaat moderator Desiree Hoving over dit “Hoe dan” in gesprek met onder meer gedragswetenschapper Reint Jan Renes, Marjan Minnesma (Urgenda), Marko Hekkert (directeur PBL), Detlef van Vuuren (Winnaar Spinozapremie 2024), Silvio Erkens (Tweede Kamerlid VVD) en energie-expert Laetitia Ouillet. Natuurlijk worden de aanwezigen van harte uitgenodigd om mee te praten. De band Tegenwind zorg voor de muzikale omlijsting en de avond wordt afgesloten door Micha Wertheim.

De avond start om 20.00 uur,  inloop 19.30 uur en eindigt rond 22.15 uur met een aansluitende borrel.

Aanmelden en meer informatie

De bijeenkomst is ook online te volgen. Mocht u aanwezig willen zijn, geef dan per mail aan of u deze presentatie online of fysiek wil bijwonen. U kunt zich hier aanmelden.

Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyses op het gebied van milieu, natuur en ruimte. www.pbl.nl