Buildin’Green

Locatie: De Maaspoort, Venlo
02 februari
12:30 - 17.00

Hoe kunnen we opdrachtgevers en architecten, die al met duurzaam en circulair bouwen bezig zijn, beter informeren over de belangrijke rol van levend groen bij een daadwerkelijk circulair en duurzaam gebouw? En andersom, hoe kunnen we de interieurbeplanter meenemen in de wereld van circulair bouwen en de bijbehorende nieuwe denkwijzen van opdrachtgevers.

Het nieuwe stadskantoor van Venlo

Gemeente Venlo besloot al in 2008  dat duurzaamheid belangrijk is. Bij het ontwerp en de uitvoering van het nieuwe stadskantoor ging het deze gemeente niet alleen meer om ‘minder slecht’, maar om ‘meerwaarde creëren voor…’ de burger, de stad, het milieu etc.  De visie van de opdrachtgever was leidend en omarmt niet alleen herkomst en herbestemming van materialen, maar ook mens, welzijn en luchtkwaliteit. En bij alle aspecten heeft levend groen nadrukkelijk een rol gekregen.

De twee grote icoonprojecten van afgelopen jaar

Michel Weijers en Bas van de Westerlo van het C2C Expolab vertellen samen met architect Hans Goverde van Kraaijvanger Architecten en Hans van Cooten van Mostert De Winter  over het concept en de totstandkoming van dit gebouw. Daarna volgt een uitgebreide rondleiding met aansluitend een keynote van gerenommeerd circulair architect Thomas Rau over zijn grote icoonproject van dit jaar, het nieuwe kantoor van Liander in Duiven. Beide architecten gaan vervolgens onder leiding van dagvoorzitter Atto Harsta de discussie aan met de zaal en daarna sluit de middag feestelijk af met de prijsuitreiking voor de beste interieurbeplanting van het jaar 2017.

Buildin’green is een initiatief van Into Green, VHG, VGB, EILO, BNA,  Stadswerk en FMN.

Zie het hele programma: http://buildingreen.nl/programma/