City Deal Fietsen voor Iedereen: Opening Ambachtscentrum Fiets (Maastricht) door staatssecretaris Heijnen

Locatie: Ambachtscentrum Maastricht, Watermolen 14, Maastricht
29 maart
14:30 - 16:30

Op vrijdag 29 maart opent staatssecretaris Viviane Heijnen van Intrastructuur en Waterstaat in Maastricht het Ambachtscentrum Fiets.

Het Ambachtscentrum Fiets is een een grote werkplaats van 1100m2 waar tweedehands fietsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden gerepareerd. De fietsen worden vervolgens door de Fietsbank op een locatie in de wijk gratis weggegeven aan mensen die in armoede leven. Ook worden de gerepareerde fietsen verkocht in de kringloopwinkel die direct achter deze werkplaats ligt. Alle materialen worden gerecycled. E-fietsen worden gerepareerd en omgebouwd tot een gewone fiets indien de accu echt niet meer te repareren is. Van overgebleven materialen wordt kunst gemaakt. Slechts een kleine hoeveelheid restmateriaal wordt uiteindelijk afgevoerd naar het milieupark. Het personeel leert van elkaar en heeft meer faciliteiten.

Ook wethouder Mobiliteit John Aarts en burgemeester Wim Hillenaar van Maastricht zijn aanwezig bij de feestelijke opening, evenals projectleider Monique Verhoef van de City Deal Fietsen voor Iedereen. Maastricht neemt actief deel aan de City Deal en het Ambachtscentrum Fiets is dan ook een trots onderdeel van de deal.