Conferentie Circulair Bouwen aan Morgen

Locatie: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort
07 december
12:15 - 18:00

Het is tijd dat we circulair bouwen in de sector daadwerkelijk verankeren. Op donderdag 7 december laten Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, Dutch Green Building Council (DGBC), City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, Klimaatneutrale en Circulaire Infra (KCI) en TKI Bouw en Techniek daarom zien hoe we dat samen vormgeven. In de Rijtuigenloods houden we een spetterende en inspirerende bijeenkomst waar ieders circulaire hart harder van gaat kloppen. Zorg dat je er bij bent en meld je voor 30 november aan!

Tijd voor actie

In 2030 moet het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd zijn. We hebben nog maar zes jaar om dat te regelen. Tijd voor actie en om samen op weg te gaan! Heb jij hét idee om circulair bouwen echt een stap verder te brengen? Pitch dan jouw aanpak samen met de andere deelnemers in één van de deelsessies en wie weet kun jij daar met onze hulp in 2024 wel direct mee aan de slag!

Programma

12.15 – 12.45 uur Inloop met een gezonde snack

12.45 – 13.40 uur Opening door dagvoorzitter Vincent Gruis. De oplevering van het ‘basiskamp’ met een kort debat over ‘Hoe trekken we door naar 2030?’

Pauze  

14.00– 15.30 uur Deelsessies gericht op activeren
Tijdens de sessies presenteren we nieuwe oplossingen en praktijkvoorbeelden voor marktontwikkeling, opschaling, harmonisatie, innovatie, kennisdelen, hergebruik, klimaatinstallaties, renoveren en circulaire infrastructuur. Hoe kunnen we bedrijven verleiden om een concrete stap te zetten? Dit is de plek waar we samen nieuwe ideeën genereren. En waar je dus ook eventueel jouw idee kunt pitchen. In elke activatiesessie kiezen de deelnemers één idee om te pitchen op het hoofdpodium.

Pauze

15.50-16.20 uur Op weg naar 2030
Welke stappen zetten we en hoe zien de komende jaren eruit? Maar vooral: welk deelnemersidee om de bouwsector circulair te maken, spreekt het meeste aan? Een panel deskundigen en het publiek hakken de knoop door. Eén idee krijgt ‘meteen’ budget en begeleiding van RVO om te verwezenlijken. Zo start de realisatie ‘morgen’ al. Als follow up van de conferentie verkennen we bovendien de kansen voor de andere deelnemersideeën.

16.20 – 17.00 uur Japke D Bouma – goeroe, rockstar en kantooramazone. Over wat taal kan doen in de transitie naar circulair bouwen.

17.00 – 18.00 uur Borrel met hapjes. En volop gelegenheid om na te praten én vervolgafspraken te maken

Kijk voor meer ins en outs op www.circulairbouwenaanmorgen.nl 

Voor wie?

Iedereen die actief is in de bouwsector. Of je nu inspiratie komt opdoen, een geweldig idee komt brengen, mee wilt denken of netwerken. Het kan allemaal!Dus werk je in de wereld van aannemers, architecten, sloopbedrijven, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, beleggers, installateurs, adviesbureaus, bouwmaterialenindustrie, gemeenten, provincies, Regionale ontwikkelingsmaatschappijen, waterschappen, woningcorporaties, kennisinstellingen of het onderwijs, kom dan meedoen! 

Over de organisatie

De organisatie van ‘Circulair bouwen aan morgen’ is een gezamenlijke inspanning van het Transitieteam Circulaire Bouweconomie, Platform CB’23, DGBC, City Deal CCB, Cirkelstad, Lente-akkoord 2.0, De Bouwcampus, KCI en TKI Bouw en Techniek.

Praktische info en aanmelden

Datum: Donderdag 7 december 2023
Tijd: 12.15 – 18.00 uur
Locatie: De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort.

Mis het niet! Meld je vóór 30 november aan op www.circulairbouwenaanmorgen.nl. En stuur deze uitnodiging vooral door naar personen die de stap naar circulair bouwen nog gaan maken. Want circulair bouwen moeten we samen doen!