Festival van de Toekomst

Locatie: Parkstad Limburg Theater , Parkstad
Startdatum: 14 september - 15 september
9:00 - 0:00

Op 14 en 15 september 2017 vindt het Festival van de Toekomst Zuid-Limburg plaats. Dit tweedaags Festival is een vrije vertaling van het Nationaal Congres bevolkingsdaling. Tijdens het festival wordt een nieuw tijdperk feestelijk ingeluid, worden bereikte resultaten gepresenteerd en de toekomst met u besproken, bediscussieerd en gevierd.

Succes door samenwerken

Zuid-Limburg is een krimpregio. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neerzitten. Integendeel! We gaan voortvarend aan de slag met alle uiteenlopende uitdagingen als gevolg van bevolkingsdaling. Dat doen we door intensief samen te werken en gebruik te maken van onderzoek en experimenten om zo te komen tot vernieuwende en succesvolle aanpakken.

Toen, nu en in de toekomst

Ideeën worden successen door te doen. Wilt u weten hoe we dat in de afgelopen decennia hebben gedaan? En bent u benieuwd naar hoe de toekomst eruit ziet? We nemen u mee en presenteren een veelzijdige waaier aan lezingen, workshops, debatten, voorstellingen, optredens, pitches en pilots. Transformatie, transitie en innovatie vormen de hoofdthema’s van de programmapunten.

14 september

Dag 1 bevat een beleidswetenschappelijk programma en wordt afgetrapt met een drietal keynote speakers. Het middagprogramma bestaat uit themasessies op diverse locaties in de binnenstad van Heerlen. De dag wordt afgesloten met een slotdebat gemodereerd door Marcia Luyten, auteur van het boek ‘Het geluk van Limburg’.

15 september

Dag 2 neemt u mee naar de projecten in uitvoering. Want hoe zien onze projecten eruit en wat maakt ze zo bijzonder? We leggen daarbij een duidelijke link naar de eerste dag waar de inhoud centraal staat. Vooraanstaande projecten worden op locatie inhoudelijk toegelicht. U bezoekt de locaties heel gemakkelijk en gratis met een hop-on-hop-off bus.

Het Festival van de Toekomst wordt in de avonduren van de tweede dag op feestelijke wijze afgesloten met onder anderen De Jeugd van Tegenwoordig en HAEVN.

Alle programmaonderdelen zijn gratis toegankelijk.

Bekijk het programma