Ondernemers & Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans?

Locatie: Brabanthallen, Den Bosch
13 december
10:00 - 11:35

Hoe kunnen we de agrifoodsector in Nederland versnellen met hulp van de agrifoodlabs. Op donderdag 13 december gaan ondernemers en de labs met elkaar in gesprek op het seminar “Ondernemers & Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans?’

De Nederlandse agrifood sector barst van de innovatieve ondernemers en bedrijven. Voor (startende) agrifood ondernemers zijn er in ons land 32 open agrifoodlabs, die hen kunnen helpen met apparatuur en experimenteerruimte. Toch worden ze nog niet optimaal benut. Hoe kunnen we ze sector verder brengen met hulp van deze labs? Praat mee op 13 december in de Brabanthallen in Den Bosch op het seminar ‘Ondernemers & Agrifoodlabs: mismatch of gouden kans?’

Het seminar, georganiseerd door de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda, is onderdeel van de jaarlijkse vakbeurs AgrifoodTech in de Brabanthallen in Den Bosch. Centraal staat de vraag: Hoe kunnen we vernieuwing van het Nederlandse agrifood-systeem versnellen via de vele open agrifoodlabs in ons land?

Agrifoodlabs

De afgelopen maanden heeft de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda een onderzoek laten doen naar deze labs. Adviesbureau ERAC presenteert tijdens het seminar de conclusies van dit onderzoek, waaraan 32 agrifoodlabs meewerkten.  Tijdens het seminar gaan vertegenwoordigers van labs en ondernemers uit de agrifoodsector met elkaar in gesprek over de resultaten. Vervolgens zijn er rondetafel-sessies ‘Meet-the-Lab’: aanwezigen maken kennis met labs als Brightlands, LabHotel, Nutrilab en Grow Campus.

Nieuwe vormen van samenwerking

Froukje Idema, programmamanager Food bij de gemeente Ede, is voorzitter tijdens dit event. “Onze ambitie is dat het seminar een startpunt gaat vormen voor allerlei nieuwe vormen van samenwerking tussen ondernemers en labs, tussen labs onderling en tussen de City Deal-steden. Daarom nodigen we via allerlei kanalen ondernemers, ambtenaren en intermediairs uit om met elkaar in gesprek te gaan op ons seminar.”

Doe je voordeel met dit seminar voor de ambities van je eigen organisatie. Bijkomende kans: je kunt het seminar combineren met een bezoek aan de vakbeurs AgrifoodTech. Daar kun je kennis maken met bijvoorbeeld één van de 100 exposanten, de hackaton ‘Redesign your AgriFood Business’ of de Autonomous Greenhouse Challenge.

Aanmelden

Vul het inschrijfformulier in om je aan te melden voor het seminar.

Meer informatie

Wil je meer weten over het City Deal-onderzoek naar Agrifood labs? Lees dan verder op de website van de City Deal Voedsel. Op Agrifoodtech.nl lees je meer over de AgrifoodTech-beurs.