Urban Futures Hackaton

Locatie: Den Haag
Startdatum: 23 maart - 25 maart

Van 23 tot en 25 maart organiseren de ministeries van BZK en I&M in samenwerking met het World Design Forum en U-Create center of expertise creative industries, de Urban Futures Hackaton. In een creatief werkproces van 2,5 dag worden provocatieve “wat als..”-vragen over de stad visueel gemaakt (zogenaamde probes) en worden burgers bevraagd hoe ze deze toekomstbeelden over de stad beleven.

Het onderzoek levert inzichten op in de waarden en drijfveren van burgers over de stad van de toekomst.

Voor wie?

De hackaton is bedoeld voor professionals (en studenten) betrokken bij de (toekomstige) stad die actief willen meedoen aan een creatief werkproces van 2,5 dag. We vragen je aanwezigheid op maandag 23 maart van 10 tot 17 uur, dinsdag 24 maart van 9 tot 14 uur en woensdag 25 maart van 13 tot 15 uur.

Geïnteresseerd in de eindresultaten? Op vrijdagmiddag 27 maart wordt vanaf 15 uur een informele expo georganiseerd, waar de ontwikkelde toekomstbeelden worden gepresenteerd.

Aanmelden

Wil je zeker zijn van je plek, meld je dan aan via [email protected] en geef aan welk onderzoeksgebied je interesse heeft:

  • Delen van goederen en diensten en de impact hiervan.
  • Technologie die je stuurt in je dagelijkse leven.
  • De stijgende populariteit van de stad en wat dit betekent voor de stad.
  • Toezicht, handhaving en sociale controle, wat als iedereen in de stad toezicht houdt?

Er zijn per onderwerp maximaal 5 plaatsen beschikbaar! Je ontvangt een definitief programma na je aanmelding. De bijeenkomst vindt plaats in Den Haag.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Frank Bosboom ([email protected]) of Marcel Tijs (marcel.tijs@minbzk.nl)