The Art of Just-City-Making, 3 Policy Labs

Save the dates!

Denk en werk mee in de komende reeks van 3 Policy Labs hoe we rechtvaardige steden op een groene, productieve en digitale manier kunnen realiseren. De EUKN organiseert deze reeks in samenwerking met ICLEI, URBACT en de OESO.

De Policy Labs komen voort uit het New Leipzig Charter, waarin “rechtvaardige, groene en productieve dimensies van steden” centraal staan.  Naast een platform voor uitwisseling en leren, zal The Art of Just-City-Making bijdragen aan richtlijnen voor beleidsmakers over ‘hoe een rechtvaardige stad te creëren’.

De Policy Labs vinden plaats op:

20 april, 11.30 – 13.00: Just & Green City-Making

Hoe moet een rechtvaardige en groene stad eruit zien? Hoe kunnen beleidsmakers zorgen voor toegang tot groene ruimtes, zachte mobiliteit en energietransitie voor iedereen?

26 april, 11.30 -13.00 Just & Digital City-Making

Hoe kunnen we het beste profiteren van de kansen die de digitale transformatie biedt en tegelijkertijd het ontstaan van sociaal verdeelde steden vermijden? Hoe betrek je alle burgers bij de transitie naar een steeds meer gedigitaliseerd stadsleven?

Datum in mei volgt, Just & Productive City-Making

Hoe  bevorderen we inclusieve, levendige en gezonde steden via een versterkte economie? Samen met de OESO bundelen we de krachten.

Binnenkort meer informatie.

Home – EUKN