Impact Ondernemen

Status citydeal: in uitvoering

De City Deal Impact Ondernemen wil een ecosysteem creëren waarin impact ondernemen het hart van elke organisatie in Nederland vormt.

Waarom de City Deal Impact Ondernemen?

Steeds meer ondernemers leveren met hun werk een positieve maatschappelijke of ecologische bijdrage. Deze impact ondernemers lopen in de praktijk echter tegen verschillende drempels aan. De City Deal Impact Ondernemen wil deze obstakels verminderen en wegnemen. De City Deal ondersteunt door netwerken te bouwen met overheden, financiers en kennistellingen. Samen experimenteren we en leren we van de praktijk.  Bekijk waarom de partners van de City Deal Impact Ondernemen meedoen.

Hoe werkt de City Deal Impact Ondernemen?

Het City Deal netwerk volgt drie sporen:Het Overheidsorganisatie-spoor (‘licence to break’), het loket- en netwerk-spoor (‘connecting the dots’), het financiële spoor (‘It takes two to tango’). Verdeeld over de sporen lopen diverse initiatieven.  Zie hier de infographic van de City Deal Impact Ondernemen.

Vragen? In ons organogram zie je met wie je contact kan opnemen.

 

Global Goals gemeenten Meet-up + lancering City Deal Impact Ondernemen

Locatie: Online
11 maart
13:00 - 16:45
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen

Een jaar na de geslaagde eerste Meet-up houdt VNG op 11 maart opnieuw een Global Goals gemeenten Meet-up. Dit maal online. Tijdens deze Meet-up worden succesvolle aanpakken gedeeld en komen inspirerende sprekers aan het woord. En, wat ons betreft het hoogtepunt, de City Deal Impact Ondernemen wordt gelanceerd!

De lancering van de City Deal Impact Ondernemen door staatsecretaris Mona Keijzer zal met de start van de bijeenkomst plaatsvinden. Tijdens de eerste deelsessies (van 13:45 -14:40 uur) zal Willemien Vreugdenhil, projectleider van de City Deal Impact ondernemen, ingaan op de aanpak van deze City Deal en de relatie tot een duurzaam sociaal-economisch herstel.

Meld je aan via de website van VNG. Hier is ook het volledige programma van de Meet-up te vinden.

 

Conferentie De Omslag: Het kan wel

Locatie: Pakhuis de Zwijger Amsterdam
Startdatum: 15 februari - 15 februari
09:00 - 15:00
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen

Iedereen heeft talent, doodzonde om die talenten te verspillen door mensen aan de zijlijn te laten staan. Het kan wel – een economie waarin iederéén meedoet. Hoe dan? Daarover gaan het over tijdens de conferentie op 15 februari. Met gezaghebbende sprekers, inspirerende bewijzen en workshops.

Veel mensen staan aan de kant en tellen niet mee, terwijl ze graag willen werken. Hebben mensen eigenlijk recht op werk? Dat is de vraag waarmee de conferentie Het Kan Wel! opent.

Bekijk hier het programma en schrijf je in: https://www.deomslag.nl/nl/kennisnetwerk/programma-conferentie

Buy Social XL 2022

Locatie: Amsterdam
Startdatum: 08 april - 08 april
13:30 - 17:30
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen

Vrijdag 8 april van 13:30 tot 17:30 uur
Locatie: De Hallen, Hannie Dankbaarpassage 18 Amsterdam

Op 8 april organiseren gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht, Voor Goed Agency Rotterdam, City Deal Impact Ondernemen en Buy Social het Buy Social XL event in de Hallen van Amsterdam. Ben jij benieuwd hoe je de impact van jouw organisatie kan vergroten door middel van sociale en duurzame inkoop? Dan is deze middag de uitgelezen kans om inspiratie op te doen en het aanbod van sociale ondernemingen te ontdekken. Meld je hier aan!

Overheidscongres Social Enterprise

Locatie: Online, Apeldoorn, Haarlem, Amersfoort, Noord & Zuid-Oost Drenthe
Startdatum: 13 oktober - 13 oktober
9:30 - 14:00
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen

Hoe kan de samenwerking tussen overheden, sociaal ondernemers en andere spelers in het ecosysteem ervoor zorgen dat we beter uit deze crisisperiode zullen komen? Hoe zorgen we er gezamenlijk voor dat na Covid-19 de economie inclusief, circulair en armoedevrij wordt? Build Back Better!

Dit jaar vindt dit congres plaats op woensdag 13 oktober van 09.30-14.00 uur. Het congres is volledig te volgen achter uw laptop of op een van de regio hubs door het land. Deze opzet is passend bij de huidige situatie en in de geest van de City Deal Impact Ondernemen.
Wat & wie kun je verwachten?
Tijdens het congres vind je interessante samenwerkingen en nieuwe oplossingen op allerlei prangende maatschappelijke thema’s (zoals circulaire economie, krachtige wijken en arbeidsparticipatie) en met verschillende effectieve instrumenten (zoals resultaatfinanciering, inkoop en makelaarsteams) in deelsessies. Daarnaast zit het programma boordevol inspirerende sprekers, zoals:

• Sander Heijne (o.a. auteur van het boek Fantoomgroei) schetst hoe en waarom we de transitie naar een impact economie kunnen en moeten versnellen.
• Jeroen Joon (wethouder gemeente Apeldoorn) vertelt hoe de City Deal Impact Ondernemen obstakels voor impact ondernemers zal gaan aanpakken en impact ondernemen op een nieuw niveau zal gaan brengen.

Meld je hier aan: http://overheidscongres.social-enterprise.nl/

ImpactFest

Locatie: Den Haag
Startdatum: 04 november - 04 november
12:00 - 20:00
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen
impactfest
impactfest

You are invited to Europe’s biggest impact meetup, on the 4th of November 2021 in the Fokker Terminal – The Hague.

Innovation never stops, and making a positive impact on the world becomes more important every day. That’s why we are bringing together impact makers from around the world in The Hague (NL) escalate doing good and doing business to a new level during the 6th edition of ImpactFest.

More information at: https://www.impactfest.nl/

Social Enterprise Day 2021.

Locatie: Social Impact Factory Utrecht 40 Vredenburg 3511 BD Utrecht
Startdatum: 18 november - 18 november
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen
Social Enterprise day
Social Enterprise day

Wil jij samen met andere organisaties bouwen aan een nieuwe economie? Wil jij werken aan sociaal maatschappelijke uitdagingen? Ben jij bereid om duurzame verandering door te voeren in je bedrijf voor een betere toekomst? En ontdekken wat het oplevert voor jou,  je organisatie, de gemeenschap en de samenleving?

Kom dan naar het hybride evenement Social Enterprise Day 2021.

Meer informatie op https://www.socialenterprisedays.nl/

(Gecanceld) Buy Social XL ’21

Locatie: De Hallen Amsterdam
Startdatum: 19 november - 19 november
Georganiseerd door City Deal City Deal Impact Ondernemen

Op 19 november organiseren gemeente Amsterdam, gemeente Utrecht, Voor Goed Agency Rotterdam, City Deal Impact Ondernemen en Buy Social het Buy Social XL event in de Hallen van Amsterdam. Ben jij benieuwd hoe je de impact van jouw organisatie kan vergroten door middel van sociale en duurzame inkoop? Dan is deze middag de uitgelezen kans om inspiratie op te doen en het aanbod van sociale ondernemingen te ontdekken. Meld je hier aan!

Test

123456

naar de City Deal

Edwin Teljeur nieuwe projectleider bij City Deal Impact Ondernemen

Dit gaat over de City Deal City Deal Impact Ondernemen

Vrijdag 24 juni 2022

Na 2 jaar de kar van de City Deal Impact Ondernemen te hebben getrokken, verlaat Willemien Vreugdenhil de City Deal. Sinds 1 juni j.l. werkt Willemien bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties als dealmaker Regiodeals. Edwin Teljeur volgt haar op als projectleider.

Persoonlijke boodschap Willemien:
‘Midden in Coronatijd begon ik met de kwartiermakers fase van de City Deal Impact Ondernemen. Ik weet nog goed hoe vanuit woonkamers, zolders en bezemhokken op schermen zich talloze ontmoetingen voltrokken met veel, heel veel mensen: wethouders, impact ondernemers, financiers, onderzoekers, beleidsmedewerkers, ervaringsdeskundigen, enz. enz.. Mooie ontmoetingen, vol persoonlijke drijfveren, anekdotes en vooral een passie om samen te werken aan een economie waar het niet langer alleen draait om winstmaximalisatie en aandeelhouders, maar ook om een economie die bijdraagt aan behoud en genezing van de aarde, biodiversiteit en deelname en inclusie van alle mensen. Op 8 maart 2021 tekenden de eerste 80 partners en ging ik verder als projectleider.’

‘ “Ja, jij, maar de rest van de mensen in de bijstand echt niet hoor.” Deze uitspraak van Esther Moelands, bedenker en aanstichter van onze publiekscampagne #ikbennietdeuitzondering staat in mijn hoofd geprent. Esther, Willem, Adama en Naomi die als eerste de kleine videootjes voor deze campagne hebben gemaakt zitten in mijn hart. En natuurlijk Laura, onze spreekster op het Tweede Tekenmoment die zo overtuigend heeft verteld dat niet zij een afstand heeft tot de arbeidsmarkt, maar dat de arbeidsmarkt een steeds grotere afstand heeft tot zoveel mensen zoals zij: een zeer getalenteerde, intelligente en waanzinnig stoere vrouw.

Nu hebben bijna 100 partijen zich gecommitteerd aan deze samenwerking in de City Deal, staat er een organisatie met een geweldig coördinatieteam en lopen er fantastische initiatieven in het hele land.

Ik wens Edwin, samen met het prachtige team de vaardigheden van Houdini, het uithoudingsvermogen van Mandela en de visie van Maarten Luther King om in deze samenwerking het impact vuur brandend te houden tussen en met de partners en daarmee een onuitwisbare positieve impact in Nederland achter te laten.

De City Deal Impact Ondernemen is nu één jaar op weg. Nieuwe samenwerkingen zijn ontstaan, barrières geslecht en diverse initiatieven ontplooid: Op initiatief van de partners uit de City Deal is de campagne #ikbennietdeuitzondering gelanceerd. Deze campagne wil vooroordelen over mensen met een arbeidsbeperking of bijstandssituatie wegnemen. De voorbeelden laten zien dat zij niet de uitzondering zijn. Ook is de leergang impact en vastgoed door partners geïnitieerd.’

Vooruitblik Edwin:
“Willemien, aan de vaardigheden die je het team en mij toewenst, zou ik er zelf nog wat toe willen voegen: die van een polsstokhoogspringer. Want wat heb jij de lat ongelooflijk hoog gelegd! Je hebt als projectleider van de City Deal Impact Ondernemen een meer dan stabiele basis opgebouwd, met bijna 100 partners en tal van prachtige samenwerkingen tussen mensen die elkaar daarvoor nog nooit gesproken hadden. Het fundament ligt er, nu gaan we van inrichten naar verrichten: op weg naar nog meer concrete resultaten, waarmee we laten zien dat die impact-economie niet alleen noodzakelijk is, maar ook een verrijking voor onze samenleving. Het is een eer en een uitdaging om daar als projectleider mee aan de slag te gaan, maar ik had me geen betere uitgangspositie kunnen wensen!”