‘Actieverhalen’, voorbeelden en een toekomstblik in brochure “Urban Agenda for the EU – Multi-level governance in action”

De Europese Commissie heeft de brochure uit 2019 bijgewerkt met de meest recente ontwikkelingen in de UAEU. Deze brochure benadrukt de rol van de Urban Agenda voor de EU bij het ondersteunen van innovatief en goed bestuur, bij de uitvoering van de New Urban Agenda (NUA). Ook geeft het een inkijkje in de diversiteit en verscheidenheid aan acties en resultaten tot nu toe.

De update bevat o.a. verwijzingen naar het New Leipzig Charter, naar het Ljubljana Agreement, de versteviging van de bijdrage van de UAEU aan de NUA en de relatie Europese steden en COVID-19. Ook de vele EU-programma’s en -initiatieven op het gebied van duurzame stedelijke ontwikkeling komen aan bod.

Kortom een verscheidenheid aan “actieverhalen” en voorbeelden van concrete acties van de Partnerschappen én een blik op de toekomst, de volgende fase van de UAEU en de kansen en mogelijkheden voor steden via EU-programma’s en -initiatieven.

Lees de Engelstalige brochure Urban Agenda for the EU Multi-level governance in action 2021 (pdf 8 MB).