City Deal Kennis Maken op bezoek bij Frisian Design Factory

Locatie: Blokhuispoort, Leeuwarden
22 september
10.30 - 15.00
Georganiseerd door City Deal City Deal Kennis Maken

De Frisian Design Factory (FDF) is gevestigd in de Blokhuispoort, een voormalige gevangenis en nu een creatieve broedplaats en innovatiehub.
We werken aan innovatie in en ontwikkeling van het sociaal economisch klimaat in het Noorden. De FDF ontwikkelt de leeromgeving van de toekomst. Een omgeving waarin studenten, onderzoekers, bedrijfsleven, overheid en burgers samen werken aan de vraagstukken van morgen.

Leren van elkaar, open source, co-creatie, radicale duurzaamheid en inclusiviteit vormen de basis voor wat we doen.

Binnen het fusieproces van de NHL en Stenden, vervult de FDF een voorbeeldfunctie en zijn we procesmatig en inhoudelijk ook bij die ontwikkeling betrokken. We werken intensief samen met gemeente en provincie.
In het afgelopen jaar hebben we minstens 40 kleine en grotere projecten met studenten en partijen van buiten gedraaid (zie de presentatie in de bijlage).
Binnen de FDF zijn een aantal minoren (Business Model Studio en Frisian Design Factory) waar studenten werken aan deze projecten. Daarnaast werken de studenten in september samen met met masterstudenten van de universiteit van Melbourne, onderdeel van Eco Acupuncture Lab.

Tijdens het bezoek willen we, behalve laten zien wat we doen, ook graag een sessie houden waarbij we vooral willen inzoomen op de integratie onderzoek en projecten in de buitenwereld. Hoe kunnen lectoraten, PhD’s en masters participeren?

Onderstaand sturen we opzet programma:
10.30 – 11.00 Inloop in de Wasknijper
11:00 – 12:00 Introductie Albert van der Kooij + rondleiding Innovatiehub Blokhuispoort
12:00 – 13:00 Lunch Proefverlof
13:00 – 14:00 Sessie/workshop Chris Ryan
14:00 – 15:00 Discussie
15:00   Afsluiting