Zesde Landelijke Kennisdelingdag City Deal Kennis Maken (openbaar)

Locatie: Breda
18 juni
9:00 - 14:00
Georganiseerd door City Deal City Deal Kennis Maken

Het jaar 2021 is voor de City Deal Kennis Maken opnieuw een jaar van kennis delen. Traditiegetrouw organiseren wij twee keer per jaar een landelijke kennisdelingsdag vol inspirerende workshops, demonstraties en lezingen. In verband met Covid verloopt de opzet van de volgende landelijke dag anders, en nodigen wij u graag uit voor een online dag vol inspirerende werksessies op vrijdag 18 juni. 

U vindt het volledige programma inclusief tijdschema en alle sprekers hier als PDF, en hier online. In vier rondes met werksessies heeft u elke keer de keuze uit twee verschillende opties. Aanmelden kan hier.

U werkt met andere CDKM contactpersonen uit de 20 deelnemende steden aan:

  1. Het bijpraten over een jaar CDKM, de resultaten van de 18 door de CDKM opgezette Corona Challenges en de informatiesessie over de nieuwe financiële regeling voor de CDKM.
  2. Het opzetten van ‘nano-challenges’, een innovatieve aanpak voor het werken aan echte vraagstukken in multidisciplinaire studententeams.
  3. De rol van de gemeente: over borging van de CDKM intern, het structureren van de hulpvragen, communicatie over de CDKM, ondersteuning van de kennisinstellingen in profilering, en het CDKM radarmodel toegepast op de gemeente.
  4. De rol van docenten en onderzoekers: landelijke ontwikkelingen rond het trainen voor dit type onderwijs en onderzoek, inzicht in benodigde vaardigheden, uitwisseling van best practices en de waardering en beloning van dit type onderwijs en onderzoek.
  5. Een kijkje in de keuken van Leiden: programma adviseur Esther Haverkort vertelt samen met haar team over de weg naar een succesvol Leren met de Stad I Op Locatie, dé plek in de wijk waar studenten, wijkbewoners en professionals samenkomen om van en met elkaar te werken en leren. Aandacht voor de samenwerking tussen stadsbestuur, universiteit en hogeschool, de projecten met de studenten in de wijk, samenwerking met buurtorganisaties en bewoners, het betrekken van zoveel verschillende opleidingen, en het werken aan een definitieve inbedding van deze aanpak voor de komende jaren.
  6. Structurele samenwerking: gesprek onder leiding van Martin Schulz, co-decaan Nederlandse School voor Openbaar Bestuur, over alle vragen rond structureel bestuurlijke samenwerking en grootschalige opschaling.
  7. Landelijke accreditatie, oorkondes en waardering rond het thema “Verbinding met de samenleving”: landelijke ontwikkelingen en wensen rond het belonen van studenten voor hun inzet voor de samenleving en wensen rond accreditatie en een mogelijke kwaliteitsstempel.
  8. Op uitnodiging: voor het eerst een bestuurderssessie onder leiding van burgemeester Koen Schuiling over de bestuurlijke aanpak en samenwerking binnen het Akkoord van Groningen.

Schrijf snel in!
Via deze link kunt u zich inschrijven voor deze CDKM dag. Mocht u reeds hebben deelgenomen aan de online CDKM dag van 12 maart, kunt u heel eenvoudig dit nieuwe evenement in uw reeds bestaande profiel toevoegen.

U bent vrij om deze uitnodiging door te sturen aan andere geïnteresseerden. Namens alle City Deal partners graag tot ziens op vrijdag 18 juni!

Download het volledige programma.