Focus op duurzaamheid en verantwoordelijkheid in nieuw Actieplan 2022 voor Partnerschap Public Procurement

Het Europees partnerschap Innovative and Responsible Public Procurement heeft onlangs een nieuw Actieplan 2022 vastgesteld. Daarin zijn de volgende drie acties benoemd:

1. Het creëren van een inkopersplatform en een reflectieraad, waar steden, gebieden, lidstaten en de Europese commissie en instituties ideeën en ervaringen kunnen uitwisselen over strategisch openbaar aanbesteden

2. Het behalen van Green Deals van de EU door openbare aanbesteding en innovatie als strategische instrumenten in te zetten. Bij deze actie draait het ook om het creëren van capaciteit en praktische instrumenten voor overheidsinstanties

3. Duurzaam economisch herstel door openbaar aanbesteden, inclusief concrete activiteiten die door overheidsintanties uitgevoerd kunnen worden om de economie te stimuleren en herstellen. Goede voorbeelden worden gesignaleerd en gepubliceerd.

Meer over het Actieplan 2022 lees je op Futurium. Bekijk voor meer informatie over het partnerschap onderstaande video.

Meer nieuws

Onlangs verscheen de achtste nieuwsbrief van het partnerschap Public Procurement.  Daarin lees je alles over activiteiten en ontwikkelingen rond het partnerschap. Ook vind je er informatie over hoe je jezelf kunt abonneren, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws over het partnerschap.