Rli advies over de toekomst van de stad

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) is het strategische adviescollege voor regering en parlement op het brede domein van duurzame ontwikkeling van de leefomgeving en infrastructuur. De Rli heeft een advies onderzocht hoe Nederlandse steden de  internationale concurrentiestrijd aan kunnen gaan.

Nederlandse steden zijn in vergelijking met het buitenland – in termen van dichtheid en massa –klein. Als deze situatie niet verandert, dreigt Nederland op de lange termijn in de internationale concurrentiestrijd verdienvermogen te verliezen.

In het advies ‘Een advies over de toekomst van de stad’ schrijft de raad dat het noodzakelijk is om het gebrek aan massa en dichtheid van Nederlandse steden te compenseren en om op een fundamenteel andere manier naar concurrentie en samenwerking tussen steden te kijken. Complementariteit is het nieuwe sleutelwoord, met een grotere rol voor verbindingen tussen stedelijke regio’s en voor het meer benutten van elkaars kracht om het gebrek aan massa en dichtheid te compenseren.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *