Europese Commissie opent nieuwe call voor stedelijke innovatie

Het Urban Innovative Actions (UIA) inititatief opent dit najaar weer een call for proposals. Steden in Europa met minimaal 50.000 inwoners kunnen meedoen aan dit programma van 370 miljoen euro voor innovatieve projecten.

Dat kondigde de Europese Commissie afgelopen week aan.

Mobiliteit en integratie

De EC selecteerde drie onderwerpen voor de projecten: duurzame stedelijke mobiliteit, de circulaire economie en de integratie van migranten en vluchtelingen. Een uitgebreide beschrijving van deze onderwerpen, een Guidance en Terms of Reference worden in september bekendgemaakt op de site van UIA aan iedereen die zich wil inschrijven.

Europese Week van de Regio’s en Steden

In het najaar zal de UIA een workshop organiseren tijdens de Europese Week van de Regio’s en Steden (EWRC) in Brussel. Hier kunnen geïnteresseerde stakeholders meer te weten komen over de drie onderwerpen van de tweede call en hun innovatieve ideeën delen met Europese collega’s.

logo_uia_2Call for proposals

De eerste UIA-call for proposals, van in totaal 80 miljoen euro, trok 378 aanmeldingen van steden uit heel Europa op de onderwerpen energietransitie, stedelijke armoede, werkgelegenheid en vaardigheden in de lokale economie en de integratie van migranten en vluchtelingen. Ook een aantal Nederlandse steden heeft zich aangemeld. De selectieprocedure van deze call is nog steeds bezig. Na de zomer wordt bekend gemaakt welke steden vanuit het initiatief geld krijgen voor hun projecten.

Hou de Urban Innovative Actions website in de gaten.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *