28e City Deal: Op naar een gezonde en duurzame voedselomgeving!

Dit gaat over de City Deal Gezonde en duurzame voedselomgeving

Wereldvoedseldag, zaterdag 16 oktober. De ondertekening van de 28e City Deal stond op het programma. Ondertekenaars van alle deelnemende partijen verzamelden zich in het World Food Center in Ede. Een kop koffie in de hand, de stemming was goed, blij om elkaar live te ontmoeten! 

In deze 28e City Deal werken publieke en private partijen samen aan een gezonde, duurzame én betaalbare voedselkeuze voor iedereen. Hoe wordt het voedselaanbod in het straatbeeld gezonder en duurzamer? Hoe kunnen we het eetpatroon stapsgewijs veranderen naar meer producten uit de Schijf van Vijf? Hoe vergroten we het aandeel lokaal en regionaal geproduceerd voedsel in het dagelijks menu? De partijen binnen de City Deal leren gezamenlijk wat wel en wat niet werkt. Kavita Parbhudayal, wethouder Zorg, Jeugd en Volksgezondheid in Den Haag, één van de deelnemende partijen: ‘Als gemeente doen wij samen met zorgverzekeraars, organisaties en bewoners veel om de gezondheid te bevorderen. Deze City deal is een volgende stap. Iedereen heeft er recht op gezond op te groeien en gezond oud te worden’.

Gelijktijdig vond het Youth World Food Day festival plaats, een stuk of 30 jongeren zorgden voor een gemêleerd gezelschap. Op weg naar de Stingerbol, het voormalig oefencentrum voor luchtdoelartillerie, spraken de bestuurders en jongeren met elkaar over hun ‘Voedselwens voor de toekomst’. Hoe willen zij dat over een jaar of 5 de voedselomgeving eruitziet? Hoe gezond is ons voedsel dan? Tijdens de lunch werd ´de (winnende) ideale burger´ geserveerd.  De Ideale Burger Challenge is een internationaal project waarbij jongeren hun ideale plantaardige burger maakten.

Meer informatie over deze City Deal en de deelnemende partijen is hier te vinden.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *