Minister Plasterk bezoekt Utrecht over City Deals

Vandaag maakte minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een bezoek aan Utrecht om meer te horen over de City Deals waar de gemeente mee bezig is binnen de Agenda Stad.

Gezonde leefomgeving

Binnen de Europese Agenda stad werkt het Ministerie van IenM als coördinator aan een Partnerschap op het terrein van Luchtkwaliteit. Utrecht is een van de deelnemende steden in dit Partnerschap. Het ministerie van BZK beoogt doormiddel van thematische partnerschappen tussen Europese steden, lidstaten, de Europese Commissie en andere stakeholders te werken aan het verbeteren van EU regelgeving, toegang tot EU middelen en kennisuitwisseling. Centraal binnen het thema Luchtkwaliteit staat de gezonde stad.

Health Hub

Met de City Deal Health Hub wil Utrecht gezond (stedelijk) leven stimuleren via een innovatieve aanpak van gezondheidsvraagstukken en versterking van de gezondheidsgerelateerde economie. In deze deal zullen diverse samenwerkingen plaatsvinden op het gebied van medische zorg. Zowel met de de regio, andere steden, bedrijven als de wetenschap. Een voorbeeld is het Indiase bedrijf Cipla, dat in de gemeente De Bilt vaccins ontwikkelt tegen onder andere polio.

Daarnaast bezocht minister Plasterk een asielzoekerscentrum en besprak hij hoe Utrecht met partners de opvang en integratie van asielzoekers oppakt.

 

Image-1

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *