City Deal Woningabonnement in de media

Verschillende media hebben aandacht besteed aan de City Deal Woningabonnement, dat begin februari werd afgesloten in Deventer.

Het NOS Journaal wijdde er een heel item aan, met daarin onder meer een stukje uitleg van presentatrice Dionne Stax over het abonnement precies werkt. Eerder berichtte NOS al op haar website over het Woningabonnement.

Ook in de krant Trouw stond een groot artikel over de City Deal: ‘Zelfs als je op de tocht zit is duurzaam wonen mogelijk.’ Persbureau Energeia schreef over minister Plasterk van Binnenlandse Zaken die gaat onderzoeken hoe wet- en regelgeving zouden moeten worden aangepast om nieuwe financieringsvormen voor energiebesparende maatregelen bij particuliere woningen mogelijk te maken. Dat schreef hij eind februari aan de Tweede Kamer. De werkgroep wordt opgericht naar aanleiding van een motie van Tweede Kamerlid Linda Voortman van GroenLinks.

In het magazine Publiek Denken staat een groot interview met wethouder Frits Rorink over de City Deal. Hij noemt het Woningabonnement een ‘win-win voor iedereen’.

Ook Breda heeft zich als gemeente aangesloten bij deze City Deal uit het oosten en daarover zijn in de lokale media van Breda twee artikelen verschenen, in BN de Stem en op Breda Vandaag.

Bij de ondertekening van de City Deal interviewde RTV Oost wethouder Rorink (Deventer) al en schreef Cobouw over de City Deal.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *