Congres Building the Future of Health

Locatie: Universitair Medisch Centrum Groningen
Startdatum: 01 juni - 03 juni

Kan de gebouwde omgeving ons helpen langer gezond te blijven? Ja, dat kan! Hoe? Dat wordt in juni duidelijk tijdens de grote internationale conferentie Building the Future of Health in het UMCG in Groningen, een driedaags congres over de relatie tussen de gebouwde omgeving en onze gezondheid.

Thematiek

Dit toonaangevende congres staat volledig in het teken van de bijdragen die het ontwerp en de kwaliteit van de gebouwde omgeving kunnen leveren aan een goed en gezond leven. In een zeer brede line-up komen alle ruimtelijke schaalniveaus aan de orde: van onze steden en wijken via ons landschap tot het ontwerp van onze huizen en zorgvoorzieningen, waaronder natuurlijk onze ziekenhuizen. Met het Healthy Ageing-concept als uitgangspunt, biedt Building the Future of Health een podium voor inspirerende voorbeelden uit binnen- en buitenland. Daarnaast geeft het een actuele stand van onderzoek, beleid en concrete projecten op het vlak van gezondheid en het ontwerp en de inrichting van onze leef- en zorgomgeving.

Prominente sprekers

Het congres biedt een podium aan ruim honderdvijftig prominente sprekers, waaronder Andre Knottnerus (WRR), Machteld Huber (Institute for Positive Health), Rijksbouwmeester Floris Alkemade, Johan Mackenbach (Erasmus Universiteit), Rudy Rabbinge (Wageningen Universiteit), Sophia de Rooij (UMCG), Douglas L. Wood (Mayo Clinic), Paul Scialla (Delos Innovate Well), Deborah DiSanzo (IBM Watson Health), Anne-Sophie Parent (AGE Platform Europe), Gordon Price (Simon Fraser Universiteit), Jeffrey Shumaker (Chief Urban Designer New York), Christine Nickl (Nickl & Partner Architecten), Hilary Sample (Columbia Universiteit) en vele anderen.

Initiatiefnemers

BTFOH is een initiatief van het Healthy Ageing Network Noord-Nederland (HANNN), de Stichting Thomassen à Thuessink, TNO en leerstoel voor Ruimte en Gezondheid van de Rijksuniversiteit Groningen. De conferentie is een geassocieerde activiteit van het Nederlandse EU-voorzitterschap in de eerste helft van 2016.

Early bird discount 

Wilt u het congres bezoeken voor een gereduceerd tarief? Dat kan! Neem bij interesse contact op voor 1 mei via [email protected].

Om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen kunt u zich hier abonneren op de nieuwsbrief en vergeet BTFOH niet te liken op Facebook en hier te volgen op Twitter.

Meer informatie over het congres en het programma kunt u ook vinden via www.btfoh.eu.