Carlo Ratti (MIT): The autonomous city

Locatie: AMS Science for the City #8, Pakhuis De Zwijger, Amsterdam
05 februari
20:00
Roboat © AMS Institute / MIT
Roboat © AMS Institute / MIT

Op 5 februari organiseert het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions (AMS Institute) de achtste ‘Science for the City’-bijeenkomst. In Pakhuis De Zwijger spreekt Carlo Ratti van MIT over ‘De autonome stad’: wat gebeurt er met steden en inwoners als slimme technologie zelf beslissingen begint te nemen? De bijeenkomst is in het Engels.

Samen met keynote spreker Ratti en diverse andere sprekers, richt men zich in de bijeenkomst op de uitdagingen en kansen van de ‘autonome stad’, waarin technologie ‘aanvoelt’ hoe bijvoorbeeld stoplichten de verkeersstroom kunnen optimaliseren en waar een ‘smart grid’ onafhankelijk duurzame energie verspreidt. Wat is de toegevoegde waarde van zo’n slimme ‘voelende’ stad voor Amsterdam?

Naast Ratti spreken onder andere Ren Yee (UB Studio) en Wienke Giezeman (The Things Network) om mee te denken hoe de visie van Ratti zich concreet verhoudt tot Amsterdam. Daarnaast spreken Ivonne Jansen-Dings (Waag Society), Ingrid Mulder (TU Delft) en Ger Baron (CTO Office Amsterdam) over de gevolgen van autonome steden voor de inwoners. Welke impact zal dit hebben op hun leven en welke voorwaarden wilen we scheppen voor zulke zelfdenkende steden? Hoe zorgen we dat de stad inclusief en veilig blijft?

Lees meer op en meld je aan via: https://dezwijger.nl/programma/the-autonomous-city#