Climate Neutral & Smart Cities

Locatie: Online
Startdatum: 21 juni - 21 juni
09:00 - 17:00

We staan voor de meest cruciale uitdaging in onze geschiedenis: nu, meer dan ooit, is het zaak projecten te ontwikkelen en op te starten die een krachtige en positieve impact hebben. Zo zet de Europese Unie zich in om in 2030 100 klimaatneutrale Europese Steden te hebben gerealiseerd.

Op maandag 14 én maandag 21 juni vindt daarom  online het business event 100 Climate Neutral Cities in Europe by 2030 plaats. Beide evenementen richten zich op de Europese missie-benadering en de vraag hoe Europa steden kan helpen om zo snel mogelijk klimaatneutraal te worden? De evenementen richten zich op actuele en toekomstige zakelijke kansen waarin technologie als vliegwiel voor replicatie, versnelling en schaalvergroting kan dienen.

Voor wie

Start-ups, SME’s, bedrijven, kennisinstituten, overheden en gemeenten uit heel Europa zijn van harte uitgenodigd. Het doel is om de publieke en private sector samen te brengen, ecosystemen te vermengen en een gedeelde waarde te creëren.

Programma

Op de website van het event en in het concept-programma (pdf) vind je actuele informatie over de inhoud van beide events. Tevens vind je meer achtergrondinformatie in de one-pager (pdf).

Voor volgers van Agenda Stad en stedelijke vraagstukken lichten we graag een paar sessies uit het programma van 21 juni uit:

Matchmaking

Van 15-17 en van 22-24 juni kun je bovendien deelnemen aan een of meerdere virtual matchmaking meetings. Deze door het Europe Enterprise Network (EEN) georganiseerde sessies van 30 minuten zijn een ideale gelegenheid om zakelijke kansen te verkennen en kennis uit te wisselen.

De Climate Neutral & Smart Cities-bijeenkomsten worden georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland in opdracht van de Rijksoverheid, het Enterprise Europe Network, FME, VNG en Trade and Innovate NL.

Zie ook het Event op 14 juni.