Conferentie De stad: magneet, roltrap en spons

Locatie: Utrecht
12 mei
14:00 - 16:30

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) organiseert samen met de Nederlandse Vereniging voor Demografie (NVD) een conferentie over de demografische ontwikkelingen van de grote Nederlandse steden. Hoe lopen de verhuisstromen van en naar de steden? Blijven de steden groeien en wie wonen er dan straks vooral in de steden? Wat betekent dat voor de omliggende gemeenten?

De Nederlandse steden zijn de laatste jaren verrassend snel gegroeid. Als een magneet trekt de stad jongeren aan en die blijven steeds vaker in de stad wonen, ook als ze een gezin stichten. De stad groeide daardoor in inwonertal sneller dan de omvang doet vermoeden. Als een spons absorbeert de stad de nieuwe bewoners. Hoe lang blijft dit nog doorgaan en wat betekent dit voor de toekomst? En wat zijn de uitdagingen voor het beleid?

Maarten Hajer en Dorien Manting van het PBL brengen de stedelijke ontwikkelingen vanaf 1960 tot nu in beeld en presenteren cijfers en bevindingen uit nieuw onderzoek, dat die dag uitkomt. Daarnaast zijn er bijdragen van onder andere Pieter Hooimeijer (Rli, UU), Jan Latten (CBS, UvA), Ferdi Licher (Ministerie van BZK) en Julian Jansen (gemeente Amsterdam). Veel ruimte is er voor dialoog en interactie.

Waar en wanneer?

Dinsdag 12 mei 2015, van 14.00 – 16.30 uur, na afloop borrel.

Locatie: CitySense, St. Jacobsstraat 12, 3511 BS Utrecht (op loopafstand van Utrecht Centraal).

De toegang is gratis.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn? Aanmelden op de website van PBL.

Contact

Cecile Seignette, 06 11 73 95 57, [email protected]