Dag van de Stad: De Stad in Balans

Locatie: Wagenwerkplaats, Amersfoort
29 oktober
09:00 - 19:00

Na de succesvolle eerste editie vorig jaar, vindt op 29 oktober in de Wagenwerkplaats in Amersfoort de tweede Dag van de Stad plaats. Het thema is dit jaar ‘De Stad in Balans’. Want dat is immers de grote uitdaging voor steden: het vinden van de balans tussen uiteenlopende belangen, tussen bezoekers en bewoners, steen en groen, welvaart en welzijn.

De rijksoverheid, G40 en G4, het IPO, de VNG, gemeente Amersfoort en Platform31, het Netwerk Kennissteden Nederland maken er samen met partner BPD, premium sponsor A en O-fonds gemeenten en Agenda Stad, een inspirerende dag van met een bomvol programma. Dit is hét evenement over stedelijke innovatie en samenwerking waar je bij móet zijn, als ambtenaar, betrokken burger, ondernemer of wetenschapper.

Programma

De Dag van de Stad biedt bezoekers een breed programma, aansluitend op de diversiteit aan stedelijke vraagstukken. In elf deelcongressen staan we stil bij thema’s als De Duurzame Stad, De Veerkrachtige Stad en De Inclusieve Stad. Daarnaast bieden topsprekers hun waardevolle inzichten en zijn er excursies naar innovatieve stedelijke ontwikkelingsprojecten in gaststad Amersfoort.

09.00 – 10.00 uur Ontvangst en informatiemarkt in de Rijtuigenloods
10.00 – 10.15 uur Opening met Lucas Bolsius, burgemeester van Amersfoort
10.15 – 10.30 uur Naar locaties deelcongressen, naar hoofdpodium Rijtuigenloods of naar vertrekpunt excursies
10.30 – 12.15 uur Last lectures hoofdpodium, serie 1 (Jan Latten, Marjan Minnesma en Roger van Boxtel)
Deelcongressen, sessie 1
Excursies, ronde 1
12.15 – 13.45 uur Lunch en informatiemarkt in de Rijtuigenloods, programma hoofdpodium
13.45 – 15.30 uur Last lectures hoofdpodium, serie 2 (Francine Houben, Floris Alkemade, Willemijn Verloop, Ernestine Comvalius)
Deelcongressen, sessie 2
Excursies, ronde 2
15.45 – 16.30 uur Slotprogramma in de Rijtuigenloods met o.a. minister Kajsa Ollongren van BZK en Robert Hammond (oprichter The High Line New York)

Informatiemarkt

16.30 – 17.30 uur Netwerkborrel en informatiemarkt in de Rijtuigenloods

Aanmelden en meer informatie

Op Dedagvandestad.nl vind je meer informatie over het programma en kun je je direct aanmelden. Tot ziens op 29 oktober!