Dag van de Stad Tilburg: De Stad van Iedereen

Locatie: Spoorzone, Tilburg
29 september
09:00 - 18:00

De Spoorzone in Tilburg vormt dit jaar de ‘thuisbasis’ van de zesde Dag van de Stad op donderdag 29 september. Dit jaar staat de dag in het teken van het streven naar gelijke kansen voor iedereen. Hoe zorg je ervoor dat alle inwoners, ook de 1 miljoen kwetsbaren in Nederland, mee kunnen doen in de stad? Dat iedereen gelijke kansen heeft, op werk, passende woonruimte, goed onderwijs en goede zorg? En hoe kunnen de grote fysieke opgaven in de stad, zoals de krapte op de woningmarkt of de energietransitie, hieraan bijdragen? Kortom: hoe maken en houden we onze steden inclusief en toekomstbestendig?

Met als thema ‘De stad van iedereen’, gaan we dit jaar in gesprek over deze en andere uitdagingen. Er is een gevarieerd programma met inspirerende sprekers, interessante excursies en met volop gelegenheid om inzichten te delen. Meer dan ooit staat De Dag van de Stad in het teken van de verwevenheid tussen fysieke vraagstukken en het bevorderen van inclusie.

Inclusieve gaststad Tilburg

Tilburg, met 225.000 inwoners de zevende stad van Nederland, neemt ons dit jaar vol trots mee in haar heden en verleden, waar oud en nieuw en ruig en verfijnd versmelten. Niet alleen op de Dag van de Stad maar ook in de voorafgaande Nacht van de Stad op woensdag 28 september. Onze basis is de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor en het station. Vanuit daar toont Tilburg ons waarom het een van de koplopers is in sociale innovaties.

De Dag van de Stad is hét jaarlijkse congres rond stedelijke innovatie. Samen met stedelijke professionals, bestuurders, cultuurmakers, kleurrijke inwoners, ondernemers, wetenschappers, stadshistorici, creatieve denkers en kennisinstellingen verkennen we elk jaar de nieuwste stedelijke ontwikkelingen.

Dit jaar vindt de Dag van de Stad een maand eerder plaats dan in eerdere jaren, namelijk op 29 september 2022. Dat doen we vanwege de kans op beter weer tijdens de excursies en om eventuele restricties als gevolg van een onverhoopte nieuwe corona-uitbraak in het najaar voor te zijn. Elkaar ontmoeten is nu eenmaal het hart van de Dag van de Stad. We zien je dus graag op 28 én 29 september in Tilburg.

De komende tijd houden we je graag op de hoogte. Volg ons op www.dedagvandestad.nl, instagram en Twitter