Deelsessie Leren van terugkerende knelpunten op de Dag van de Stad 2022

Locatie: Spoorzone Tilburg
29 september
14:20 - 15:20
Foto deurbellen uit Maatwerk Magazine nr 3

Op de Dag van de Stad kun je je door experts en andere stedelijke professionals laten bijpraten en inspireren over innovaties in stedelijke vraagstukken. De Dag van de Stad is al jarenlang een hooggewaardeerd evenement door de mix van topsprekers, excursies, ontwerpateliers en inhoudelijke deelsessies. Bekijk het programma en meld je snel aan.

Ook City Deals ontbreken natuurlijk niet op de Dag van de Stad. In diverse deelsessies word je door City Deals bijgepraat over actuele ontwikkelingen rond hun thema. Wil je daar bij zijn, reserveer dan bij je aanmelding snel een plekje, want het aantal plekken per sessie is beperkt!

In onze agenda lichten we graag een aantal deelsessies uit. Bijvoorbeeld de deelsessie Leren van terugkerende knelpunten.

Deelsessie Leren van terugkerende knelpunten

‘Wie niet past, loopt vast’ heeft de Nationale Ombudsman ooit geschreven. Sociaal werkers zijn vaak in staat om in gevallen waarin regels en instanties goede ondersteuning van de burgers belemmeren maatwerk te bieden. Dat gaat wel casus voor casus. Hoe herkennen we in het sociaal domein de patronen in de gevallen waarin maatwerk nodig is. En hoe kunnen we deze terugkerende knelpunten structureel oplossen. De City Deal Eenvoudig Maatwerk (een samenwerkingsverband van 8 gemeenten, 1 regio en 4 ministeries) heeft afgelopen jaar veel inzicht gekregen in hoe je dat aanpakt, waar je dan tegenaan loopt en mooie voorbeelden waarin het toch lukt. Die inzichten en voorbeelden delen we graag.