Festival van het Bestuur

Locatie: Online
11 februari
9:30 - 16:45

Sla op 11 februari tijdens het online Festival van het Bestuur een dag lang samen met onderzoekers, publicisten, bestuurders en volksvertegenwoordigers de brug tussen actuele maatschappelijke uitdagingen, het allernieuwste onderzoek en praktische oplossingsrichtingen. Met onder meer aandacht voor het ‘dealmaken’ en hoe deals Nederland verder helpen. Aanmelden kan hier.

Het festival roep De Staat van het Bestuur 2020 tot leven, de in januari verschenen trendanalyse voor bestuurders, volksvertegenwoordigers en andere geïnteresseerden in decentraal bestuur en democratie. Als deelnemer verdiep en actualiseer je je kennis, toets je je standpunten aan collega’s en onderzoekers, en krijg je volop de kans je netwerk een vitale impuls te geven.

Globaal programma

Om 09.30 uur start het festival.

Vanaf 10.00 uur begint het inhoudelijke festivalprogramma en bepaal je zelf aan welke sessies je deelneemt. Je kunt schakelen tussen talkshows in de Raadzaal, webinars in de Fractiekamer, interviews in de spreekkamer en persoonlijke odes in de bibliotheek.

Sluit vooral om 11:30 uur aan bij de talkshow ‘Deal or no deal’. Tijdens de talkshow wordt besproken hoe deals Nederland verder kunnen helpen. O.a. met Annelies Kroeskamp, directeur Bestuur, Financiën en Regio’s (BZK).

Om 15.45 uur is het tijd voor ontspanning. Kijk, doe en lach mee bij de quiz gepresenteerd door Michiel Eijsbouts van satirisch online nieuwsmagazine De Speld.

Het festival sluit om 16.15 uur af met een vooruitblik: welke conclusies kunnen we trekken uit de Staat van het Bestuur, wat staat ons te doen en wat willen we meegeven aan het nieuwe kabinet? Een gesprek met Maarten Schurink (Secretaris-Generaal BZK) en koepelvoorzitters Theo Bovens (IPO), Rogier van der Sande (UvW) en Jan van Zanen (VNG).

Meer informatie

Het Festival van het Bestuur is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Op deze website festivalvanhetbestuur.nl vind je meer informatie over sprekers en programmaonderdelen.