Future Green City Talkshow met bijtekenmoment City Deal Openbare Ruimte

Locatie: Online
11 december
11:00 - 12:00

Op vrijdag 11 december van 11:00 tot 12:00 organiseren Stadswerk en de City Deal Openbare Ruimte de Future Green City Talkshow over de openbare ruimte.

De openbare ruimte in Nederlandse steden gaat de komende jaren op de schop. Er komt een nieuwe infrastructuur, we veranderen onze mobiliteitskeuzes én er is meer ruimte nodig voor water en groen. Gezien de huidige drukte in de boven- en ondergrond, is dit een uitdaging van formaat. Hoe gaan we om met deze drukte? En hoe zorgen we dat de verschillende opgaven goed op elkaar aansluiten?

Onder begeleiding van programmamaker en auteur Evanne Nowak gaan zes professionals, verdeeld over twee tafels, hierover in gesprek.

Stadswerk

Esther van der Lugt, coördinator duurzaamheid Oss, Ellen Peeters, adviseur gezonde leefomgeving Utrecht en Jaap Meindersma, concerndirecteur Duurzame Stad en Leefbaarheid Almere gaan de dialoog aan over de drukte in en op de openbare ruimte en de noodzaak voor beheer om nieuwe competenties te verwerven.

City Deal Openbare Ruimte

De tweede gespreksronde staat in het teken van de City Deal Openbare Ruimte. Op 29 oktober trapten Amsterdam, Rotterdam, Leiden en Den Haag samen met de ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) het samenwerkingsverband af. Tijdens deze talkshow zullen nog meer gemeenten, ministeries en kennisinstellingen hun aansluiting bij deze City Deal wereldkundig maken. Met de ondertekening van de City Deal bundelen de 25 partners de krachten om de komende drie jaar de integrale aanpak van transitieopgaven in de openbare ruimte vorm te geven.

Aan de ‘City Deal tafel’ zitten Daniël Hogendoorn, strategisch adviseur bij de gemeente Den Haag, Berry Gersonius, adviseur Groenblauwe Stad bij de gemeente Dordrecht en Marianne Linde, directeur Duurzame Stad Tilburg. Aan de hand van verschillende projecten en hun ervaring uit de eigen praktijk, gaan zij dieper in op de grote, complexe transitieopgaven.

Meld je aan en chat mee

Tijdens de talkshow is het mogelijk om in de chat vragen te stellen aan alle gasten, deze worden live doorgegeven en behandeld. Schrijf je nu in en ontvang de link naar de livestream.