Gedeelde STAD
Het aantal inwoners in Den Haag groeit. Volgens de prognoses met zo’n 60.000 nieuwe inwoners. Dat zijn er twee keer zoveel als er nu in Ypenburg wonen. Den Haag heeft vooral een flink tekort aan woningen voor mensen met een lager- of middeninkomen. Ook voor andere doelgroepen wil de stad woningen bouwen. Maar Den Haag is de dichtstbevolkte stad van Nederland en heeft geen uitbreidingslocaties meer aan de randen van de stad. Wat betekent deze bevolkingsgroei voor de stad? Voor wie kan er gebouwd worden?
Bouwen in de binnenstad en transformatie van leegstaande kantoren kan een deel van de woningbouwopgave opvangen, maar is relatief duur. Dat heeft gevolgen voor de prijzen van koop- en huurwoningen. Voor een ander deel zal de groei van de stad neerslaan in de woonwijken rond het centrum. Waar kunnen nog nieuwe (sociale) woningen gebouwd worden en wat zijn de gevolgen voor deze wijken? En vooral: wie kan die woningen bouwen? In Den Haag zijn lang weinig sociale huurwoningen gebouwd, woningcorporaties kunnen maar beperkt een rol spelen in de nieuwbouwopgave. Wat kunnen andere partijen bijdragen en wat is er nodig voor een gezamenlijke aanpak van de opgave?
Praat mee over de groei van Den Haag en de woningbouwopgave met o.a. Vincent Smit (Haagse Hogeschool), Petra Rutten (Heijmans), Judith van El (Haag Wonen), Jonneke Thijssen (Haagse Bodem), Erik Pasveer / Wim Kulik (gemeente Den Haag).
Platform STAD nodigt je uit voor het debat Gedeelde STAD. Hieronder kun je je aanmelden voor het debat. Deelname is kosteloos maar niet vrijblijvend. Indien je verhinderd bent horen wij dat graag van tevoren via [email protected].
Meer informatie: http://www.platformstad.nl/gedeelde-stad/