Innovation Expo

Locatie: EYE Amsterdam
14 april
10:00 - 17:30

De Innovation Expo is het grootste innovatie-event van Nederland en vindt plaats op 14 april 2016. De Expo staat in het teken van de  Sustainable Urban Delta:  een groene, creatieve megastad die vooroploopt in het ontwikkelen van innovaties als fotonica, zelfrijdende auto’s en biobased productie. Daarmee laat Nederland zich zien als een living lab innovatie met impact.

Innovatie

De expo toont 200 exposanten en organiseert 25 bijeenkomsten met top sprekers over innovatie en de global challenges. Minister-president Rutte zal een zevental veelbelovende disruptive innovators interviewen. Minister Kamp opent het Biobased Huis en zal Green Deals en City Deals ondertekenen. Minister Schultz van Haegen en Staatssecretaris  Dijksma bezoeken in de middag de expo, samen met circa 50 EU-ministers en leden van de Europese Commissie.  De transportministers arriveren met zelfrijdende auto’s, de milieuministers per solarboot. Verder vindt er de prijsuitreiking van de Challenge Stad van de Toekomst plaats.

Er komen 4000 bezoekers, waaronder buitenlandse handelsdelegaties, Nederlandse ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers.  De Expo wordt tot stand gebracht door bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid. Vanuit het bedrijfsleven zijn de topsectoren, MKB en start-ups betrokken. Het initiatief voor dit tweejaarlijkse evenement (eerder: Innovatie-estafette) ligt bij de ministeries van IenM, EZ en BZK. De dag sluit aan bij de nieuwe branding van de Nederlandse Topsectoren, de Nationale Omgevingsvisie en Agenda Stad: Nederland werkt aan oplossingen voor de global challenges en wil zijn kennis delen. De locatie van het evenement in en rondom het EYE in Amsterdam-Noord is gekozen omdat hier de overgang van oude naar nieuwe economie zichtbaar en voelbaar is.

Challenge Stad

Op de Innovation Expo vindt ook de finale plaats van de Challenge Stad. De tien finalisten zijn in de race voor de eerste (€20.000) en tweede (€10.000) prijs en maken kans op de publieksprijs van €20.000. Deze prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Innovation Expo 2016, op 14 april .

Meer informatie op www.innovatie-estafette.nl