Kennisdelingsdag Nijmegen: ‘Welke kansen bieden MDT en CDKM voor onderwijs in en met de stad?’

Locatie: Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen. Zaal: Red Room
Startdatum: 21 december - 21 december
12:00 - 15:30
Georganiseerd door City Deal City Deal Kennis Maken

Tijdens de landelijke CDKM-dag op 13 november in ‘s-Hertogenbosch, was MDT via een interactieve stand en deelsessie goed vertegenwoordigd. Ben je nieuwsgierig hoe Maatschappelijke Diensttijd en de City Deal Kennis Maken elkaar verder kunnen elkaar versterken? Kom dan op 21 december a.s. naar Nijmegen!

Op 21 december a.s. vindt in Nijmegen de allereerste editie van de MDT City Take Over plaats. Dit is een initiatief van de Gemeente Nijmegen, ROC Nijmegen en het Kernteam MDT (ministerie van OCW). Tijdens de City Take Over nemen duizend jongeren de stad over en zetten zij zich in voor maatschappelijke activiteiten. Zo hebben jongeren op één dag massaal een enorme positieve impact op de stad. En om hen hiervoor te bedanken, wordt de dag afgesloten met een groots feest.  De MDT City Take Over heeft tevens tot doel om zichtbaarheid en bekendheid voor MDT te genereren.

Graag nodigen we zowel het landelijke netwerk van de City Deal Kennis Maken als de lokale netwerkorganisaties Ieder Talent Telt, Groen Gezond en in Beweging en RVN@ uit om kennis te maken met dit vrij nieuwe fenomeen. We heten je van harte welkom op 21 december bij de kennisdelingssessie ‘Welke kansen bieden MDT en CDKM voor onderwijs in en met de stad?’.

Na ontvangst met een lunch is er een interactieve kennisdelingssessie met het ministerie van OCW en CDKM en kun je in een pressure cooker zelf al direct ideeën voor je eigen stad bedenken. Daarna maken we een stadswandeling langs de activiteiten die studenten in de stad organiseren én bezoeken we het Glazen Huis van 3FM Serious Request. Het zal bruisen in de binnenstad! Bij terugkomst in de Lindenberg neem je een kijkje bij de Challenges waar mbo-hbo-en wo-studenten samen werken aan een stadscamping of een stadspark. Zij pitchen hun ideeën voor professionals en de wethouder zal hun werk in ontvangst nemen. We sluiten af met een netwerkborrel.

Locatie: De Lindenberg, in het centrum. Meer info over bereikbaarheid.

Programma: Het volledige programma is hier te vinden.

Inschrijven: We hebben plaats voor max. 50 deelnemers. Meld je snel aan via dit formulier.

Tot ziens in Nijmegen!