Klimaatverandering: De stad van de toekomst

Locatie: Scheltema, Leiden
03 maart
20:00

In het klimaatakkoord van Parijs is afgesproken dat de temperatuurstijging ver onder de twee graden moet blijven. We moeten de uitstoot van broeikasgassen terugdringen, minder energie verbruiken en overstappen op schone energie. Tegelijkertijd moeten we ons aanpassen aan de onvermijdelijke gevolgen van klimaatverandering, die steeds zichtbaarder worden.

Wat betekent dat voor de manier waarop we onze steden en regio’s inrichten, voor de manier waarop we wonen, werken en ons verplaatsen? Hoe kunnen we ons daarop voorbereiden en welke keuzes moeten we nu al maken? Hoe ziet de stad van de toekomst eruit?

Met onder andere:

  • Bas Eickhout, Europarlementariër voor GroenLinks over het klimaatverdrag van Parijs en de vervolgstappen
  • Dirk van Peijpe, urban designer en oprichter van De Urbanisten, over klimaatvriendelijke stedenbouw en openbare ruimte. Hij laat voorbeelden uit de praktijk zien van klimaatvriendelijke projecten en plannen die bijdragen aan klimaatbestendige steden met plezierige plekken voor alle stadsbewoners.
  • Toegang gratis, maar aanmelding is verplicht via: https://groenlinks.nl/agenda/klimaatverandering-de-stad-van-de-toekomst