Netwerkbijeenkomst ‘De Europese agenda voor 2020 voor decentrale overheden’ (uitgesteld)

Locatie: Huis van Europa, Korte Vijverberg 5, Den Haag
23 april
nnb

Deze bijeenkomst wordt verplaatst ivm de Corono-crisis en vindt niet op 23 juni plaats. Zodra er een nieuwe datum bekend is, vindt u die hier terug.

Op 29 januari 2020 heeft de nieuwe Commissie-Von der Leyen haar eerste Werkprogramma gepubliceerd. Hierin worden veel nieuwe plannen aangekondigd, zoals bijvoorbeeld de Green Deal, die een effect gaan hebben op decentrale overheden.

Kenniscentrum Europa decentraal organiseert daarom, in samenwerking met de Nederlandse vertegenwoordiging van de Europese Commissie, de VNG, het IPO/HNP en de UvW, een netwerkbijeenkomst over de lokale en regionale aspecten van de nieuwe Europese ambities en maatregelen.

Tijdens deze bijeenkomst worden de plannen van de Commissie toegelicht door de Commissie zelf én experts van Nederlandse decentrale overheden. Daarnaast is er de mogelijkheid om tijdens workshopsessies samen te sparren over de impact van de nieuwe plannen van de Commissie. Deze sessies gaan inhoudelijk over: de Green Deal, digitalisering en regionale ontwikkeling. Na de bijeenkomst is er een netwerkborrel om ervaringen uit te wisselen.

U kunt zich hier inschrijven, meer informatie over de bijeenkomst volgt.