Panorama Nederland meets PBL 11 juni – 21 juni

Locatie: PBL, Pand B30, Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag
Startdatum: 11 juni - 21 juni
Panorama Nederland

Het Panorama Nederland – gemaakt door het College van Rijksadviseurs – is op tournee en strijkt van 11 tot en met 21 juni neer bij het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) aan de Bezuidenhoutseweg 30 in Den Haag. Panorama NL is een 360 verbeelding van een mogelijke toekomst van Nederland.  De tentoonstelling is in het openbaar toegankelijke atrium te bewonderen.

Panorama Nederland is een verbeelding van hoe Nederland de komende decennia kan veranderen, tegen de achtergrond van vier leidende thema’s klimaatadaptatie, de hervorming van de landbouw, de verstedelijkingsopgave en de energietransitie. Het panorama is bedoeld als een eerste aanzet voor een gemeenschappelijk, herkenbaar en positief toekomstbeeld. Het voorziet tevens in een aantal principes en instrumenten die helpen om een weloverwogen en breed gedeelde strategie te ontwikkelen voor de inrichting van het land. Denk daarbij aan governance en solidariteit.

PBL nodigt geïnteresseerden van harte uit om mee te doen aan Panorama Nederland meets PBL en om de opening, de slotsessie en/of één van de workshops, bij te wonen.  Het PBL zal het Panorama NL omlijsten met prikkelende inzichten, feiten en ideeën vanuit lopende en recent afgeronde onderzoek. De toekomst is tenslotte onzeker. Wat willen we, en hoe gaan we dat organiseren?

Bekijk het complete dagelijkse programma met workshops en andere activiteiten op de website van PBL. Elke sessie wordt voorafgegaan door een rondleiding door een van onze suppoosten in het Panorama NL en de bijbehorende tentoonstelling. Je kunt je aanmelden via [email protected]. Vermeld de titel, dag en tijdstip van de sessie(s) je wilt bijwonen – voor alle sessies geldt dat er beperkt plaats is, daarom geldt wie het eerst komt, die het eerst maalt.