Stakeholderevent ‘Laat steden weer bruisen’

Locatie: Pathé Buitenhof, Den Haag
24 oktober
14:00 - 18:00

Er is wat aan de hand in onze steden en dorpen. We zien veel leegstaande winkels en kantoren, terwijl er nog nieuwe capaciteit bijkomt. In krimpregio’s slinkt het aantal scholen en voorzieningen verschralen. En tegelijk zijn de grootste steden magneten geworden, met recordprijzen voor koopwoningen, een tekort aan huurwoningen en een hoge concentratie toeristen.

Hierachter gaat een diepe transformatie schuil. Trek naar steden, vergrijzing en digitalisering leiden er internationaal toe dat de grote steden het gaan winnen van de kleinere. Hoe pakt Nederland de kansen van de groei van grote steden? En hoe zorgen we dat ook middelgrote steden en dorpen in de toekomst bewoners, toeristen en ondernemers kunnen blijven trekken? En zo leefbaar en vitaal blijven.

Ondernemers en gemeenten kunnen veel zelf, maar een impuls van de Rijksoverheid, ruimte in regels en meer centrale en regionale visie en regie zijn onmisbaar om te komen tot de nodige samenwerking en investeringen. Een volgend kabinet zal dit op zijn agenda moeten zetten.

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland nodigen u graag uit voor een stakeholderbijeenkomst over de toekomst van onze steden en dorpen, op maandag 24 oktober tussen 14:00 en 18:00 uur in Pathé Buitenhof te Den Haag. We hebben een interactief programma (zie hieronder) met inleidingen van Kajsa Ollongren (Amsterdam, D66), Vincent Taapken (New Industry), en Hans de Boer (VNO-NCW). Daarnaast gaan – onder leiding van Airen Mylene – ondernemers en politici met elkaar in debat over de toekomst van onze steden en dorpen. Wij nodigen u uit om ook uw inzichten en ervaringen met ons te delen.

Programma en sprekers

14:00 – 15:00 uur Ontvangst
15:00 – 17:15 uur Plenair programma
– Inleiding Kajsa Ollongren (wethouder en locoburgemeester Amsterdam)

– Inleiding Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW)

– Panel: hoe plukken we de kansen van onze steden?
Met onder meer Kees Verhoeven (D66), Mieke van Deursen (Shoeby) en Gerard Kremer (MKB-Nederland Noord).

– Inleiding Vincent Taapken (oprichter en eigenaar New Industry Development)

– Panel: hoe transformeren we het vastgoed en de infrastructuur?
Met onder meer Cees-Jan Pen (Fontys),  Jacky Scherens (vastgoedontwikkelaar) en Bart Schmeink (Transdev).

17:15 – 18:00 uur Borrel

Aanmelden kan via deze link.

Meer informatie op de website van VNO-NCW.