Symposium en ondertekening City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen (Verplaatst)

Locatie: Online (uitgezonden vanuit Hotel Jakarta)
15 december
14:00 - 16:00

Update 14 december 2020:

Vanwege de nieuwe lockdownmaatregelen die naar verwachting ingaan in de nacht van 14 op 15 december 2020, heeft de organisatie helaas moeten besluiten het symposium en de ondertekening van de City Deal tot nader orde uit te stellen. De bijeenkomst op 15 december gaat dus niet door. Een nieuwe datum wordt zo snel mogelijk bekendgemaakt.

Op dinsdag 15 december vindt het online symposium Circulair en Conceptueel Bouwen plaats. Tijdens het symposium geven topsprekers als Maarten Hajer, Ben van Berkel, Arie Koornneef (ASN Bank) hun visie op ‘Bio-based bouwen’ en de financering ervan en op de transitie van circulair bouwen van ‘niche’ naar mainstream benadering.

Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties neemt deel aan het panelgesprek en zal tevens het startschot geven voor de City Deal Circulair  en Conceptueel  Bouwen, waarin 10 gemeenten, provincies, ministeries en diverse kennis-, netwerk- en platformorganisaties en private partijen komen tot een versnelling en verbetering in het circulaire bouwen.

Het symposium wordt uitgezonden vanuit Hotel Jakarta in Amsterdam en is live te volgen via deze link. U hoeft zich niet vooraf aan te melden.

14:00 – Opening
14:15 – Lezing Biobased bouwen (Maarten Hajer, Universiteit Utrecht)
14:30 – Lezing Conceptueel Bouwen, van icoon naar mainstream (Ben van Berkel, architect UNStudio)
14:45 – Lezing De bouwstenen voor financiering van biobased bouwen (Arie Koornneef, directeur ASN bank)
-pauze-
15:15 – Toespraak ministerie LNV
15:20 – Rondetafelgesprek met o.a. Jan Hoek (wethouder Almere); Menso Oosting (Fijn Wonen) en Rutger Büch (Cirkelstad)
15:30 – Panelgesprek met minister Ollongren
15:45 – Startschot City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen
16:00 – Einde