Themabijeenkomst Ontwikkeling van de binnenstad van Heerlen

Locatie: Spiegeltent Festivalplein, Burgemeester Van Grunsvenplein, Heerlen
02 september
13:00 - 16:00

Geïnspireerd door de Dag van de Stad in 2021, organiseert Heerlen op vrijdag 2 september een congres over de ontwikkeling van de binnenstad. Wat maakt een goede binnenstad tot het hart van een stedelijke regio? Tijdens de themabijeenkomst Ambitie versus naakte werkelijkheid belicht architect Mark Feron met auteur en stadsfilosoof Govert Derix de plannen voor het centrum van Heerlen. Daarnaast verkennen experts Rinske Brand (auteur en columnist bij Gebiedsontwikkeling.nu) en Steven Delva (Architect van het jaar 2021) de kansen en mogelijkheden voor het centrum.

Meld je aan en laat je inspireren door de ambitie en energie van deze gaststad van de Dag van de Stad 2021.

Voor deelnemers aan de themabijeenkomst is er ook nog eens gelegenheid om vooraf deel te nemen aan een leerzame wandeling door  het centrum van Heerlen olv journalist Joost Phillippens of een rondleiding door het stadskantoor olv Francine Houben. Voor deze excursies is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meld u snel aan.

Stadmaakweek

Het congres maakt onderdeel uit van de derde editie van de Stadmaakweek, waarin elke dag met excursies en workshops wordt stilgestaan bij een ander stedelijk thema. De Stadmaakweek vindt dit jaar plaats van zondag 28 augustus tot en met zaterdag 3 september.

Cultura Nova

De themabijeenkomst Ambitie versus naakte werkelijkheid en de Stadmaakweek maken onderdeel uit van het jaarlijkse internationaal geörienteerde theaterfestival Cultura Nova dat Heerlen sinds 1991 organiseert met talloze culturele en andere partners. Lees meer over Cultura Nova.

Dag van de Stad 2022

Geïnspireerd door de themabijeenkomst in Heerlen? Mooi, want daarna is het nog maar 27 nachtjes slapen tot de Dag van de Stad in Tilburg. Heb jij je al aangemeld?