UNECE ‘Day of Cities’

Locatie: Palais des Nations, Genève, Zwitserland
08 april

De economische commissie voor Europa van de Verenigde Naties (UNECE) organiseert voorafgaand aan haar conferentie op 9 en 10 april een ‘Day of Cities’, waarop burgemeesters, stadsmanagers en andere belangrijke stedelijke professionals bij elkaar komen om hun visie en kennis te delen over stedelijke ontwikkeling. In twee rondetafel-sessies bespreken deelnemers benaderingen voor het creëren van duurzame slimme steden (smart sustainable cities, waarin de leefkwaliteit van steden verbeterd wordt en stedelijke dienstverlening efficiënter verloopt).

Op de Day of Cities kunnen participanten tevens leren over de instrumenten die UNECE beschikbaar stelt om duurzame initiatieven te ondersteunen en over manieren om de voortgang in het creëren van een ‘smart sustainable city’ te monitoren. Op een informatiemarkt zijn succesverhalen en instrumenten van steden te vinden die helpen bij het omarmen van ‘slimme’ en duurzame initiatieven.

Meer over de Day of Cities en de conferentie ‘Smart sustainable cities: Drivers for Sustainable Development’ die erop volgt, is te lezen op de website van de UNECE.