Urban walks- Jane’s Walk

Locatie: Den Haag
07 mei
10:00

Net als Toronto, New York, Delhi, Barcelona en Tokyo doet Den Haag dit jaar mee aan Jane’s Walk: gratis urban walks voor iedereen. Ze brengen mensen en de verhalen over hun stad samen. De stad die steeds meer van ons wordt: we beginnen een energiecoöperatie, een buurtmoestuin en brouwen zelf ons bier. Jane’s Walk past in die ontwikkeling waarin we samen de stad maken en vieren!

Den Haag begint dit eerste jaar met 15 wandelingen. Hoe vindt de Uitvinderswijk zichzelf opnieuw uit? Hoe gaat het met de vele familiebedrijven in de Bomenbuurt en welke supermarkt zit in een oude bioscoop? Welke plekken inspireren cabaretier Marcel Verreck en welke hofjes kent de Schilderswijk? Wandel mee en find out!

Jane’s Walk komt van Jane Jacobs. Zij streed in New York en Toronto voor buurten waar kinderen op de stoep spelen, mensen elkaar kennen en waar wonen, werken en plezier maken hand in hand gaan. Jane’s Walk gaat precies hierover: het stadsleven dat we zelf ervaren en kennen. Het zijn eigenlijk walking conversations… over wat er zo mooi is in de buurt, zo uniek. Over wat er weg moet en waar zorgen over zijn. Over bijzondere gevels, het groen, de geschiedenis of geplande nieuwbouw. De wandelingen verbinden, leveren verrassende ontmoetingen en gesprekken op.De Haagse Jane’s Walks die op 7 en 8 mei plaatsvinden staan op www.janeswalk.nl. De wandelingen en 1 fietstocht zijn gratis en voor iedereen toegankelijk. Van te voren opgeven hoeft niet, op de website staat hoe laat ze beginnen en waar het startpunt is. De bijlage geeft een overzicht van het diverse aanbod.

City Organizer
Den Haag’s City Organizer is Christien Stoker. Via de huidige watergezant Henk Ovink kon zij in 2014 voor een stage terecht bij de Municipal Arts Society in New York. En dat werd Jane’s Walk. Christien organiseerde in New York een wandeling over de Nederlandse roots van New York en hoe de huidige waterexpertise deze stad opnieuw helpt. Nu brengt zij Jane’s Walk naar Den Haag!

Meer informatie en contact
Meer informatie over haar en Jane Jacobs staat in de bijlage. Daarnaast zijn er updates, nieuws en blogs via www.facebook.com/janeswalk070 en @janeswalk070.