Beslismodel privacy/avg-dilemma’s – 6 maart 2024

Dit gaat over de City Deal Slim Maatwerk

Tijdens een van de City Deal bijeenkomsten bespraken we de juridische knelpunten rondom gegevensuitwisseling in het sociaal domein. Aan bod kwam dat er vaak gevoeld wordt dat er weinig mag en kan én dat het ook nog eens per gemeente verschilt hoe er met wet en regelgeving wordt omgegaan. De beeldvorming is dat Functionarissen gegevensbescherming en privacy officers nogal verschillend aankijken tegen gegevensdeling. Zo zouden er “rekkelijken” en “preciezen” zijn. Is dat inderdaad zo? En welke criteria criteria wegen het zwaarst? Daarover willen we graag met je in gesprek.

Voor de Staat van de Uitvoering aanleiding om praktijkonderzoek te doen naar de  besluitvorming over gegevensuitwisseling binnen de publieke dienstverlening. Hiervoor is AI-bureau Councyl gevraagd om een keuze-experiment op te zetten waarbij FGs, privacy officers en juridisch adviseurs verschillende scenario’s zijn voorgelegd. Doel is om meer inzicht te krijgen in de afwegingen FG’s, privacy officers en juridisch adviseurs maken in hun advies over het delen van gegevens.

Wij  (Staat van de Uitvoering en de City Deal ‘Slim Maatwerk’) nodigen je van harte uit voor een interactieve sessie waarin de resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd en we dieper ingaan op de dilemma’s die spelen bij gegevensuitwisseling in de publieke sector. De inzichten uit het traject worden gebruikt voor de volgende rapportage van de Staat van de Uitvoering dat medio juni aangeboden wordt aan de Tweede Kamer.

Programma 

15.00-15.15 Welkom en achtergrond onderzoek
15.15-15.45 Resultaten onderzoek
15.45-16.15 Duiding en verrijking resultaten
16.15-16.45 Ervaringen uit de praktijk
16.45-17.00 Afsluiting
17.00 Borrel

We horen graag welke privacy/avg-dilemma’s jullie in de praktijk ervaren. Heb je een interessante casus? Stuur dan een mailtje naar [email protected], zodat we de casus mee kunnen nemen in de sessie.

 

Meld je hier aan

_______________________________________________________________

Datum en tijd: 6 maart 2024- 15.00 – 17.00 uur

Locatie: Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *