Challenge Stad van de Toekomst

Stel je de Stad van de Toekomst eens voor.

We wekken veel meer duurzame energie op dan wij nu voor mogelijk houden. Bedrijven, universiteiten, overheid en inwoners werken samen aan innovatieve oplossingen. Die innovatie zorgt voor economische groei en voor praktische verbeteringen. Via open data en slim vervoer zijn we optimaal verbonden. Onze woningmarkt kent betaalbare, duurzame woningen. Van de reststromen van onze voedingsindustrie maken we bioplastic en verf. We trekken internationaal talent aan. De zorg is uitstekend en veel meer op preventie gericht. We zijn fit doordat we bijna overal met de fiets kunnen komen – al dan niet in combinatie met ander vervoer, zoals een leenauto op waterstof. Onze kinderen spelen in het groen en eten gezond.

En vooral: In onze stad werkt en telt iedereen mee.

Deze en vele andere vernieuwende ideeën, inzichten en werkwijzen komen niet vanzelfsprekend tot wasdom. De Challenge Stad van de Toekomst helpt stadsvernieuwers bij het realiseren van hun initiatieven. Ons doel? Het optimaal benutten van de creativiteit en denkkracht die in onze steden aanwezig is. Dit doen we door ontmoetingen te organiseren – met experts, met inspirerende voorbeelden, met geestverwanten en ervaringsdeskundigen, met coaches die helpen reflecteren. En vooral ook met andere vernieuwers.

De Challenge Stad van de Toekomst begon in april 2015 met een open inschrijving. Ongeveer 150 initiatieven gaven zich op. Uit deze groep zijn vijftig initiatieven geselecteerd die in juni 2015 hun project mochten pitchen. Vervolgens zijn door een vakjury tien finalisten geselecteerd. Zij krijgen ieder een groeibudget van €10.000 en mogen deelnemen aan de Urban Accelerator, een op maat gemaakt programma. Zij zijn in de race voor de eerste (€20.000) en tweede (€10.000) prijs en maken kans op de publieksprijs van €20.000. Deze prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Innovatie Estafette 2016, op 14 april 2016.

Bekijk het laatste nieuws en het tijdspad voor de finalisten op de website van de Challenge.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *