City Deal en finale Challenge Stad op Innovation Expo

Morgen is het zover. Dan vindt de Innovation Expo plaats in Amsterdam. Met ruim vierduizend bezoekers, tweehonderd exposanten en 25 bijeenkomsten met topsprekers is dit het grootste innovatie-event van Nederland. In de ochtend zal de City Deal ‘Warm welkom voor talent’ ondertekend worden. Verder vindt de prijsuitreiking van de Challenge Stad van de Toekomst plaats.

Nederland presenteert zich tijdens zijn EU-voorzitterschap als Sustainable Urban Delta: een groene, creatieve megastad die vooroploopt in het ontwikkelen van innovaties zoals fotonica, zelfrijdende auto’s en biobased productie. Bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid geven de expo samen vorm.

Topsectoren

Onder de ruim 4000 bezoekers zijn buitenlandse handelsdelegaties, Nederlandse ondernemers, wetenschappers, studenten en beleidsmakers. Vanuit het bedrijfsleven zijn de topsectoren, MKB en start-ups betrokken. Het initiatief voor dit tweejaarlijkse evenement (eerder: Innovatie-estafette) ligt bij de ministeries van IenM, EZ en BZK. De dag sluit aan bij de nieuwe branding van de Nederlandse Topsectoren, de Nationale Omgevingsvisie en Agenda Stad: Nederland werkt aan oplossingen voor de global challenges en wil zijn kennis delen.

Warm welkom voor talent

De City Deal Warm welkom voor talent sluit hier mooi op aan. Deze City Deal beoogt elke hoogwaardige ondernemer die in Nederland wil starten ruim baan te bieden. Het Nederlandse profiel voor het welkom heten van talentvolle ondernemers van buiten de EU is de ‘best of class’.

Challenge Stad

De finalisten van Challenge Stad tonen oplossingen voor de stad van de toekomst zoals het ecosysteem voor circulaire productie door Bluecity010 en slimme oplossingen voor het creëren van verblijfsruimte in leegstaande panden zoals LOFT2GO van Urban Popup. Wie de winnaar wordt van de wedstrijd en wie de publieksprijs wordt in de middag bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie en het hele programma op de website van Innovation Expo.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *