City Deal Voedsel brengt agrifoodlabs in kaart

De City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda zit bepaalt niet stil. Niet alleen lanceerden ze eind september hun online receptenboek, maar ze brachten tevens alle Nederlandse agrifoodlabs in kaart

In agrifoodlabs kunnen ondernemers en onderzoekers terecht om hun producten op het gebied van agrifood te testen, optimaliseren en innoveren. De kaart die de City Deal heeft opgesteld, biedt in één oogopslag een handig overzicht en toont in welk lab je waarvoor terecht kunt. Bijvoorbeeld in welke labs microbiologische analyses worden uitgevoerd of op welke locatie je proeftuinen kunt gebruiken die werken met de nieuwste technologieën voor gewassen- en teeltonderzoek. Het overzicht bevat alle 32 Nederlandse agrifoodlabs, van Leeuwarden tot Geleen.

De Nederlandse agrifood-sector is continu in beweging en herbergt vele innovatieve ondernemers en bedrijven. De agrifood-professional heeft de maken met veel nieuwe ontwikkelingen, zoals nieuwe technologieën, aangescherpte wet- en regelgeving, verduurzaming van de voedselketen, veranderende voorkeuren in de voedselconsumpatie van de consument. Dit vraagt van de agrifood-professional dat hij voortdurend zijn kennis en innovatiekracht vergroot en daarin ondersteunt en stimuleert het overzicht van labs dat door de City Deal vervaardigd is.

Elk agrifoodlab heeft een breed aanbod aan kennis en faciliteiten, maar er zijn onderling verschillen. Zo ben je in het Blue City Lab in Rotterdam aan het juiste adres voor vragen over de ontwikkeling en toepassing van een ‘blauw’ businessmodel. Houd je je bezig met onderzoek naar voedingsmiddelen, dier en veehouderij, milieutechnologie en fooddesign? Dan kun je je wenden tot de GrowCampus in Den Bosch. En voor onderzoek naar de flora en fauna in zee, ben je welkom bij Stichting Noordzeeboerderij in Scheveningen. Lees meer over het overzicht van agrifoodLabs en bekijk het overzicht (.pdf) op de website van de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *