City Deal Voedsel lancert online ‘receptenboek’ met praktijkvoorbeelden stedelijk voedselbeleid

Lancering receptenboek City Deal Voedsel

Geen canard à l’orange of mon chou-taart, maar 24 goede praktijkvoorbeelden van stedelijk voedselbeleid. Dat is het online receptenboek van de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda dat eind september gelanceerd werd. Voor het eerst zijn innovatieve voorbeelden van samenwerking tussen overheid en initiatiefnemers van voedseltransitie gebundeld. Daarmee bieden de deelnemende steden inspiratie aan andere gemeenten en provincies die op zoek zijn naar hun rol in de voedseltransitie.

Gezonde en lokale voeding in zorginstellingen, een app tegen voedselverspilling en een online loket om mensen samen te brengen die met voedsel bezig zijn. Het zijn slechts drie van de voorbeelden die in het online receptenboek uitgebreid belicht worden. Elk recept behandelt een specifieke uitdaging in het voedselsysteem, in één van de vier thema’s: versterken van voedselketens in en rond de stad, gezonde voeding en sociale inclusiviteit, ecologisch en economisch verduurzamen en innoveren en bestuurlijke innovatie. De praktijkvoorbeelden tonen aan dat er volop kansen zijn om de nationale Voedselagenda op lokaal niveau een stevige extra zet te geven.

In de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda werken 12 gemeenten, de provincie Gelderland en de ministeries van EZK, VWS en BZK samen om het beleid rond stedelijke voedseluitdagingen te versterken. Samen met ketenpartijen in en om de stad worden diverse actielijnen ontwikkeld om de transitie naar duurzame en gezonde voedselsystemen lokaal vorm te geven, tegen de achtergrond van de nationale Voedselagenda. Die werd door het vorige kabinet opgesteld en is door het nieuwe kabinet omarmd.

Lees meer op de website van de City Deal Voedsel op de Stedelijke Agenda.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *