City Deal Zicht op Ondermijning genomineerd voor Computable Award 2020

De City Deal Zicht op Ondermijning van Agenda Stad maakt kans op een Computable Award. Het dashboard van de City Deal is genomineerd in de categorie Overheid ICT projecten.

Computable is het online vakblad voor professionals in de informatietechnologie. De Computable Awards worden jaarlijks uitgereikt aan projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn of voor opvallende prestaties van leveranciers of directeuren. De projecten worden door lezers van het blad aangedragen en per categorie worden de 10 projecten die door een onafhankelijke jury het best beoordeeld worden, uitgenodigd voor een ‘pitch’. Vervolgens worden vijf projecten op basis van de pitch geselecteerd. De City Deal is één van die projecten. De winnaar wordt voor 50 procent bepaald door de jury en voor 50 procent op basis van een publieke online stemming. Vind jij ook dat dit project de prijs verdient, dan kun je ook je stem uitbrengen. Stemmen kan tot 1 november 2020. Op 24 november worden de winnaars bekendgemaakt.

Over het dashboard van de City Deal Zicht op Ondermijning

In het dashboard worden data van gemeenten, de Belastingdienst, de Politie, het OM, de FIU en het Kadaster gecombineerd met CBS-gegevens, waardoor gemeenten inzicht krijgen in patronen op het gebied van vastgoed en drugs in hun wijken. De jury, die het dashboard nomineerde uit de vele inzendingen, was lovend over het initiatief: “Het is heel knap om de gegevens uit verschillende soorten bronnen te combineren om een voorspelling te doen met betrekking tot criminaliteit en deze ook in een dashboard grafisch weer te geven. Ik denk dat er nog wel wat meer bronnen in aanmerking komen om hier input op te geven. Dit is in ieder geval een heel mooi voorbeeld van data driven decision making en daarom een terechte genomineerde in de categorie Overheidsproject.”

Projectleider Marc Noordhoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties is trots op de nominatie: “De nominatie is een bekroning van onze samenwerking. We hebben een prachtig dashboard ontwikkeld dat gemeenten helpt anticiperen en ontdekken waar verdachte activiteiten plaatsvinden. Dat dashboard is niet alleen een slim stukje techniek. Het is het resultaat van samenwerking tussen inmiddels veertien gemeenten met het CBS, de Nationale Politie, het Openbaar Ministerie en de ministeries van JenV, Financiën en BZK. Zo’n samenwerking is nog niet vanzelfsprekend en dat we dit dashboard hebben opgeleverd komt door vertrouwen en inzet voor een gemeenschappelijke ambitie. Dat wordt onderstreept door deze nominatie, die door notabene iemand van de pers is ingebracht.”

Lees meer over de City Deal op de website van Zicht op Ondermijning.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *