‘Met deze City Deal zitten bewoners zelf aan de knoppen’

Sinds vorige week zijn we gestart op deze site met een nieuwe serie interviews. Daarin vertellen zes ‘stadmakers’ waar ze zich hard voor maken en wie hen inspireert. Vandaag de Eindhovense wethouder Staf Depla, een van de ondertekenaars van de 10e City Deal Naar een digitale woonomgeving.

“Ik ben zeer trots op de 10e City Deal digitale woonomgeving die wij met de inzet van mensen zoals Herman Winkels, Aart Wijnen, collega’s uit andere gemeenten, de TU en de provincie hebben gerealiseerd. Steeds meer inwoners zitten dankzij dit digitale woonloket zelf aan de knoppen om te zien welke woonverbeteringen in hun woning mogelijk zijn en wat dat aan besparingen in kosten en energieverbruik oplevert. Naast de realisatie van energiebesparing, versnelt dit loket ook het proces van besluit tot installatie van bijvoorbeeld een traplift. Zo heeft de bewoner er sneller plezier van. Overheden en bedrijven moeten natuurlijk wel zorgen dat dit loket gemakkelijk en veilig in gebruik is; daarom worden City Deals als deze dan ook gesloten. Met een contract zijn we het eens over de randvoorwaarden, wordt er niet meer tegengesputterd en worden bijzondere innovaties als deze werkelijkheid.

Ik ben gezegend met een grote groep inspirerende ‘stadmakers’ om mij heen waarvan ik, vanwege de Design Week, ook graag kunstenaar Daan van Roosegaarde noem die designers omschrijft als “hippies met een businessmodel”. En ‘stadmaker’ Martijn Paulen, directeur van die Dutch Design Week, zorgt dat zelfs de grootste zuurpruimen enthousiast worden over wat er met vindingrijke oplossingen in onze maatschappij mogelijk is.”

Meer weten over de City Deal kijk hier. De zes interviews verschenen eerder in het e-zine ‘Blik op BZK’ naar aanleiding van de Werkconferentie Agenda Stad 2016.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *