City Deals door EPSA uitgeroepen tot Europese Best Practice

European Public Sector Award
European Public Sector Award, EPSA

De European Public Sector Awards hebben een Best Practice-certificaat (BPC) toegekend aan de City Deals van Agenda Stad. Het Best Practice-certificaat wordt toegekend aan de beste Europese projecten uit de publieke sector. City Deals behaalden het prestigieuze certificaat in de categorie ‘Europees en nationaal’. Andere Nederlandse prijswinnaars zijn de berichtenbox-app van MijnOverheid (Logius) en de regionale datacentra van het CBS.

Er zijn inmiddels 19 City Deals gesloten, waarin Nederlandse steden samen met departementen, marktpartijen, kennisinstellingen en andere organisaties werken aan concrete innovatieve oplossingen voor specifieke stedelijke opgaven .

De City Deals en andere winnaars zijn gekozen uit 160 inzendingen uit 28 Europese landen, waarvan 81 projecten in de categorie ‘Europees en nationaal’. In november worden in Maastricht de winnaars van de Best Practice-certificaten gehuldigd. Dan worden ook de genomineerden en winnaars van de European Public Sector Awards bekendgemaakt.

De European Public Sector Awards zijn in 2007 opgericht en hebben inmiddels meer dan 1200 goede voorbeelden uit de publieke sector ontsloten die als waardevolle ‘public practice’ zijn toegevoegd aan de database van de European Institute of Public Administration (EIPA). Zo kunnen alle Europese overheden leren van de voorbeelden. Met het motto ‘Ontdek waar je staat en leer van de besten – excellentie in de Europese publieke sector uitgelicht en beloond’ wil de EPSA bijdragen aan de Europese strategie voor slimme, duurzame en inclusieve groei en een gezonde competitie bevorderen tussen Europese publieke organisaties.

Nederland is met zes andere Europese landen en de Europese Commissie officieel partner van de EPSA.

Lees meer in het nieuwsbericht van de EPSA.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *