Contest European Capital of Innovation

De Europese Commissie zoekt de volgende Europese Hoofdstad van Innovatie. Hiervoor is voor de tweede keer de Innovation Award uitgeschreven. De prijs zal gaan naar de Europese stad die het beste bezig is met innovatieve ecosystemen die burgers, maatschappelijke organisaties, de academische wereld en het bedrijfsleven met elkaar verbindt.

De nieuwe iCapital ontvangt €950.000 om de innovatie-activiteiten op te schalen. De wedstrijd is open tot 18 november 2015. De award werd vorig jaar gewonnen door Barcelona.

Markku Markkula, voorzitter van het Comité van de Regio’s, zei: “We ondersteunen de European Capital of Innovation Award volledig – Europa heeft behoefte aan meer vernieuwende krachten en aan het versnellen van innovatieve toepassingen. Onze steden zijn de aanjagers van open innovatie – in toenemende mate verweven met hun slimme specialisatie in de regio ‘. Innoverende systemen komen tot leven in de interactie tussen burgers, universiteiten, industrie en publieke sector. We moedigen de steden om deze geest te begrijpen en toe te passen voor de award. ”

Meer informatie staat op de website van de Europese Commisie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *