Cyberwegenkaart City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime gelanceerd

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft op 9 april de nieuwe cyberwegenkaart mkb en cyber gelanceerd. Deze kaart, ontwikkeld in samenwerking met Platform Veilig Ondernemen (PVO) en het ministerie van Justitie en Veiligheid, geeft een illustratief overzicht van projecten die gemeenten kunnen implementeren om het midden- en kleinbedrijf te beschermen tegen cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Dit is een aanvullende route van de al bestaande lokale cyberwegenkaart.

Met een groeiende afhankelijkheid van digitale systemen en processen, worden mkb-ondernemingen steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. De nieuwe cyberwegenkaart mkb en cyber biedt gemeenten een route in het landschap van het mkb om de cyberweerbaarheid van ondernemers te vergroten en risico’s te verminderen.

De vijf projecten op de nieuwe cyberwegenkaart voor mkb en cyber zijn:

  1. Bijeenkomsten organiseren volgens PVO-formule
  2. Scan met studenten
  3. Sector- en gebiedsgericht monitoring, advies en certificering
  4. Collectieve inkoop monitoring
  5. De Hackhelpdesk

Deze projecten zijn geselecteerd door de City Deal Lokale Weerbaarheid Cybercrime en zijn ontworpen om breed toepasbaar te zijn voor verschillende gemeenten en bedrijfssectoren.

De nieuwe cyberwegenkaart MKB en Cyber

Aan de slag

Platform Veilig Ondernemen (PVO) wordt op de wegenkaart benadrukt als een cruciale partner voor gemeenten die de weerbaarheid van ondernemers willen vergroten. Ga aan de slag met een van de projecten op de wegenkaart mkb en cyber en neem contact op met een regionale PVO. Heb je nog vragen naar aanleiding van de nieuwe cyberwegenkaart, neem dan contact op met CCV-adviseur Colin Voetee: [email protected].

Naast de nieuwe cyberwegenkaart mkb en cyber is onlangs als aanvulling op de weg ‘cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit’ van de lokale cyberwegenkaart ook de cyberwegenkaart Jeugd en cyber gelanceerd. Hierop worden vijf projecten belicht die gericht zijn op het aanpakken van cyberdreigingen onder jongeren.

Cyberprojecten

In januari zijn vier nieuwe City Deal cyberprojecten gestart om ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) veerkrachtiger te maken tegen cyberdreigingen en -aanvallen. Deze initiatieven variëren van innovaties waarmee ondernemers zelf aan de slag kunnen tot oplossingen die taken uit handen nemen, ondersteund door technologie of deskundigen. De looptijd van deze vier nieuwe City Deal cyberprojecten eindigt op 31 december 2024. Het CCV hoopt dan deze projecten als nieuwe ‘pareltjes’ op de cyberwegenkaart mkb en cyber aan te kunnen vullen.

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *